GajetNasional

Jam Buruj Tidak Sesuai Dipakai Orang Melayu Mengikut Kategori Tertentu

Tidak semua orang sebenarnya sesuai dan layak memakai jam tangan jenama Buruj walaupun ia telah tular dan habis dijual dalam masa singkat.

Ketidak sesuaian ini tertakluk kepada orang Melayu dan ia dibahagikan kepada beberapa kategori yang mungkin agak sukar diterima oleh ramai orang.

Salah satu kategori yang dimaksudkan adalah ‘golongan Siti Kasim’ yang hanya tahu melihat dan kononnya pandai menilai serta bercakap buruk mengenainya.

Satu kategori lagi adalah golongan yang lebih gemar menjulang produk luar berbanding yang dijual oleh bangsa sendiri dengan kepercayaan yang tersendiri.

Semalam, laman web yang menjual jam tangan jenama Buruj sesak dengan model Buruj Adam Hawa Rose Gold untuk lelaki telah habis terjual.

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Buruj, Mohamad Basri Ibrahim berkata, laman web rasmi menjual jam tangan berkenaan menerima trafik yang amat tinggi.

Sehubungan itu, Mohamad Basri memaklumkan laman web mereka crash (ranap) dan terpaksa menaik taraf ke cloud hosting (pelayan awan) yang lebih tinggi.

(Visited 3,136 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button