Travel

Formulasi ceramides dengan teknologi MVE terdapat dalam CeraVe, khusus penjagaan kulit

BARU-baru ini jenama penjagaan kulit dermatologi  CeraVe telah melancarkan produk untuk penjagaan kulit seperti kulit sensitif, kulit kering dan dermatitis atopik.

CeraVe memperkenalkan enam produk yang memenuhi keperluan berdasarkan pemahaman saintifik ini, panel pakar dermatologi bertauliah merumuskan CeraVe dengan seramida yang serupa dengan kulit manusia (Ceramide 1, 3, dan 6-II), asid lemak dan lipid lain, disampaikan dengan berkesan melalui Teknologi MultiVesicular Emulsion (MVE).

 

Teknologi inovatif ini bukan sahaja memulihkan fungsi penghalang kulit tetapi juga memberikan pelembapan jangka panjang dengan hanya sekali penggunaan, membantu mengekalkan kelembapan untuk kulit yang sihat dan selesa.

 

 

Menurut Pengurus Besar Bahagian Kecantikan Dermatologi L’Oreal Malaysia Ashlee Ng, menekankan kepentingan keboleh capaian kepada produk yang disokong pakar dermatologi,  “Dengan hanya seorang pakar dermatologi bagi setiap 241,000 orang di Malaysia, ramai individu kekurangan akses kepada cadangan penjagaan kulit profesional. CeraVe, yang diiktiraf di peringkat global kerana keberkesanannya dalam memulihkan penghalang semulajadi kulit, bertujuan untuk membantu rakyat Malaysia’’

 

Formulasi CERAmides dengan teknologi MVE membawa kepada penciptaan CERAVE, penyelesaian penjagaan kulit yang berpatutan, boleh diakses dan terapeutik untuk semua. Dibangunkan dan disyorkan oleh pakar dermatologi di seluruh dunia, CeraVe menawarkan rangkaian produk penjagaan kulit untuk membantu memulihkan penghalang semula jadi kulit.


Produk teras CeraVe yang diperkenalkan ke Malaysia termasuk:

 

Krim Pelembap – Sesuai untuk pengguna yang mempunyai kulit kering hingga sangat kering, memberikan penghidratan 48 jam.

Losyen Pelembap – Sesuai untuk orang yang mempunyai kulit normal atau kering, formulasi bebas minyak yang ringan memberikan penghidratan 24 jam.

 

Pembersih Berbuih – Pembersih berbuih lembut ini menanggalkan kotoran, minyak dan solekan tanpa membuatkan kulit terasa tegang atau kering.

 

Hydrating Cleanser – Pembersih Hydrating membersihkan secara lembut, menghilangkan minyak berlebihan dan menyegarkan kulit anda tanpa mengganggu penghalang kulit.

 

Losyen Pelembap Muka AM – Pelembap SPF 30 spektrum luas yang memberikan penghidratan berterusan dan perlindungan harian terhadap kerosakan UV.

 

PM Losyen Pelembap Muka – Melembapkan, menenangkan dan melegakan kulit anda sambil melindungi penghalang kulit.

Artikle Berkaitan :>

Produk kecantikan Presiden Seniman Zed Zaidi: Serampang dua mata?

Dari jadi ‘makeup artist’, wanita ini kini pertaruh produk kecantikan ramuan pakar Switzerland

(Visited 21 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button