Sukan

Farah Ann ucap selamat tinggal kepada gimnastik

PETALING JAYA: Gimnas artistik negara Farah Ann Abdul Hadi memutuskan untuk meninggalkan dunia gimnastik kompetitif.

Dalam catatan Facebook hari ini, dia berkata dia akhirnya bersedia untuk meninggalkan gimnastik kompetitif selepas 25 tahun.

“Kini selepas 25 tahun yang menakjubkan dalam sukan ini, saya akhirnya bersedia untuk mengucapkan selamat tinggal kepada gimnas,” kata Farah.

Dia berkata dia mungkin akan bersara sebagai atlet tetapi dia akan sentiasa terlibat dalam dunia sukan.

“Gimnastik akan sentiasa menjadi sebahagian daripada saya, kerana ia akan sentiasa menjadi minat saya. Semoga saya dapat memberikan sesuatu kembali kepada sukan yang telah memberi saya banyak manfaat,” katanya.

Dalam catatan itu, gimnas kelahiran Selangor itu mengucapkan terima kasih kepada semua orang yang ditemuinya sepanjang perjalanan dalam kerjayanya atas bimbingan, kasih sayang dan sokongan mereka.

Oktober lalu, Farah berundur dari gimnastik kompetitif untuk memberi tumpuan kepada pemulihannya selepas melakukan senaman yang berat.

Pemain berusia 27 tahun itu berkata dia sedang merancang dan membuat persediaan untuk pertandingan seterusnya dengan tidak terlalu memaksa dirinya untuk kembali lebih kuat pada 2022.

“Saya belum pulih sepenuhnya daripada Sukan Olimpik Tokyo yang mencabar.

“Saya bercadang untuk memulakan latihan secara perlahan-lahan di Majlis Sukan Negara untuk persiapan tahun depan,” katanya sebagai berkata tahun lepas.

(Visited 445 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button