Ekonomi

Bybit menang anugerah pasaran pertukaran mata wang kripto terbaik di Ekspo Cryptocurrency Dunia 2022

Bybit diiktiraf sebagai Bursa Pasaran Mata Wang Kripto Terbaik di Ekspo Dunia Mata Wang Kripto 2022.

Ekspo itu mengumpulkan pemimpin industri dan pemain baharu yang semakin meningkat dalam komuniti blockchain dan mata wang kripto selama dua hari di Warsaw, Poland dari 9 hingga 10 Mac, 2022.

Anugerah itu adalah antara kejayaan yang dicapai Bybit yang mula tampil untuk perdagangan mata wang kripto pada 2018 dan kini menjadi salah satu nama yang paling terkenal untuk semua pengguna crypto di seluruh dunia.

Bill Xing dari Bybit turut menyertai ahli panel lain di meja bulat mengenai instrumen kewangan dalam ruang blockchain.

Sebagai Ketua Produk Kewangan di Bybit, Bill mengetuai usaha dalam menyelidik dan mereka bentuk instrumen inovatif di salah satu bursa yang paling pesat berkembang di dunia.

Bill berkata dia melihatnya sebagai kewajipan pertukaran berpusat seperti Bybit untuk mengurangkan halangan kepada kemasukan bagi mereka yang bersedia untuk menerima mata wang kripto.

Bill berkata sejak kewangan terdesentralisasi (DeFi) mula mendapat momentum arus perdana pada 2020, Bybit telah bersiap sedia untuk menguasai sebahagian daripada pertumbuhan itu.

Ini termasuk menawarkan Bybit Earn, iaitu platform mudah untuk pengguna yang layak memanfaatkan sepenuhnya pegangan mata wang kripto mereka pada pelbagai tahap risiko dan hasil.

“Di Bybit kami memudahkan DeFi untuk pengguna biasa. Mereka boleh meletakkan aset mereka pada platform, memilih selera risiko mereka dan membiarkan platform melakukan kerja,” kongsinya.

“Ruang DeFi dipenuhi dengan bunyi bising,” tambahnya.

“Kami cuba mengurangkan halangan untuk memasuki semua aspek dengan menyediakan lebih banyak maklumat dan pendidikan pelabur.

“Dari segi produk, kami cuba menjadikannya lebih mesra pengguna untuk semua kumpulan umur dan tahap kemahiran,” katanya, dan pertukaran terpusat boleh membantu pelabur runcit mengambil bahagian dalam pasaran DeFi dengan menghapuskan halangan teknikal.

 

(Visited 264 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button