Nasionalpilihan

Bersatu padu demi keselamatan, perpaduan rakyat Malaysia – Anwar

Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata beliau tidak akan berkompromi dengan keperluan untuk menjaga keselamatan dan perpaduan seluruh rakyat Malaysia, sambil menekankan kepentingan untuk bersatu padu.
Memetik BERNAMA, Perdana Menteri tegaskan bahawa kita tidak boleh memandang rendah terhadap pihak-pihak tertentu yang mengancam keselamatan dan perpaduan negara dengan pandangan sempit mereka mengenai perkauman atau agama tertentu, yang merosakkan sehingga ke dasar negara.
“Sebab itu saya nyatakan dengan sangat jelas, selagi kerajaan ini bekerjasama dengan kerajaan negeri Sabah kita akan terus memperjuangkan, menuntut dan memastikan hak setiap rakyat dan komuniti di Malaysia mesti dilindungi dan dipelihara.
“Saya perlu terus mengulangi perkara ini, kerana ada pihak dan anda telah melihat beberapa pandangan ekstrem yang telah diluahkan.
“Selepas 60 tahun, enam dekad merdeka anda masih boleh mendengarnya dan ini tidak boleh dibiarkan,” katanya pada majlis penutupan Pesta Kaamatan di Dewan Hongkod Koisaan Persatuan Kebudayaan Kadazandusun (KDCA), di Penamoang, Sabah hari ini.
Turut hadir Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Hajiji Noor, Timbalan Ketua Menteri I Datuk Seri Dr Jeffrey Kitingan, Menteri Komunikasi Fahmi Fadzli, Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup Datuk Armizan Mohd Ali dan Presiden KDCA Tan Sri Joseph Pairin Kitingan.

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka klik dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button