EkonomiNasional

Belanjawan 2022 bakal memberi tumpuan khusus untuk membantu rakyat – PM

Belanjawan 2022 yang bakal dibentangkan oleh kerajaan akhir tahun ini akan memberi tumpuan untuk membantu rakyat, terutama dalam menangani kesan wabak Covid-19, kata Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Mohd. Yassin.

“Sekiranya kita mempunyai wang, kita akan menggunakan beratus-ratus bilion bahkan untuk membantu rakyat dan itu akan datang, InShaaAllah,” katanya demikian dalam rancangan “Bicara Khas bersama YAB Perdana Menteri” disiarkan secara langsung di stesyen televisyen tempatan selama satu jam bermula pukul 9 malam tadi

Muhyiddin berkata, pemerintah pada masa ini telah melaksanakan pelbagai inisiatif untuk membantu semua golongan yang terjejas akibat wabak tersebut.

“Bantuan terus diberikan, sehingga kesan pandemik dan kawalan yang lebih ketat tidak akan memberi kesan yang besar sehingga orang harus hidup dalam keadaan sukar, menjadi orang miskin … Saya tidak suka mendengarnya.”

“Sebagai Perdana Menteri, saya merasa sedih dan itulah sebabnya kami berusaha untuk menolong seberapa banyak yang termampu” katanya lagi. – SM

(Visited 284 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button