Auto Travel

Tata Nano keluaran India dipilih sebagai kereta termurah dalam dunia

Tata Nano: Kenderaan ini telah lama dianggap sebagai kereta termurah di dunia. Dihasilkan oleh syarikat India, Tata Motors, kereta ini direka untuk mampu milik untuk golongan berpendapatan rendah.

Renault Kwid: Ini adalah satu lagi kereta bajet yang dikeluarkan oleh syarikat Perancis, Renault. Direka bentuk untuk pasaran baru muncul, Kwid menawarkan ciri asas pada harga yang berpatutan.

Dacia Logan: Dacia (sebahagian daripada Kumpulan Renault) mempunyai beberapa model terkenal pada harga yang berpatutan. Logan adalah salah satu daripadanya, dan kereta ini mempunyai harga yang agak rendah berbanding kenderaan lain di pasaran Eropah.

Geely LC (Panda): Geely, sebuah syarikat kereta dari China, juga telah mengeluarkan kereta pada harga yang berpatutan. Salah satu contohnya ialah Geely LC atau juga dikenali sebagai Geely Panda.

Maruti Suzuki Alto: Di India, Maruti Suzuki Alto adalah salah satu kereta terlaris yang mempunyai harga yang agak berpatutan.

Sila ambil perhatian bahawa ciri, spesifikasi dan harga mungkin berbeza antara model dan pasaran. Jika anda ingin membeli kereta, anda dinasihatkan untuk melakukan penyelidikan yang mendalam dan berunding dengan pengedar kereta tempatan atau pakar automotif anda.

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka klik dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button