Ekonomi

KJTS peroleh kontrak RM6.6 juta dengan Syarikat Takaful Malaysia Keluarga Berhad

KJTS Group Berhad (KJTS) , penyedia perkhidmatan sokongan bangunan di Malaysia, Thailand dan Singapura, mengumumkan bahawa anak syarikat milik penuhnya, KJ Technical Services Sdn. Bhd. (KJTSSB), telah dianugerahkan kontrak berulang secara semula jadi oleh Syarikat Takaful Malaysia Keluarga  Berhad (STMKB).

Ia bagi penggantian sistem penyejuk (“Retrofit Works”) dan penyediaan perkhidmatan operasi dan penyelenggaraan berikutnya (“Perkhidmatan O&M”) di Menara Takaful Malaysia, terletak di tengah-tengah Kuala Lumpur.

Di bawah terma kontrak yang diterima pada 19 Mac 2024, KJTSSB akan melaksanakan Kerja-kerja Retrofit dalam tempoh lapan bulan, diikuti dengan komitmen selama sedekad untuk Perkhidmatan O&M, meningkatkan kemampanan dan kecekapan infrastruktur penyejukan bangunan.

Kontrak itu bernilai RM6.6 juta, dengan RM3 juta diperuntukkan untuk Retrofit Works, dibayar dalam lapan ansuran bulanan. Perkhidmatan O&M bernilai RM3.6 juta, dengan bayaran dipanjangkan sepanjang tempoh perkhidmatan sepuluh tahun.

Kerja-kerja Retrofit telah dimulakan pada 1 Mac 2024 dan dijangka siap pada 31 Oktober 2024, memastikan gangguan yang minimum dan kecekapan maksimum dalam proses naik taraf.

Perkhidmatan O&M ditetapkan untuk bermula pada 1 November 2024, dan dijangka siap pada 31 Oktober 2034, menekankan komitmen jangka panjang KJTSSB untuk mengekalkan piawaian operasi optimum untuk Menara Takaful Malaysia.

Pengarah Eksekutif KJTS, Sheldon Wee berkata, dengan kontrak baharu itu dan kerjasama dengan Syarikat Takaful Malaysia Keluarga Berhad adalah satu pencapaian untuk Kumpulan KJTS.

“Perkongsian ini menekankan kecekapan dan kebergantungan Kumpulan KJTS dalam menyampaikan perkhidmatan sokongan bangunan. Kami percaya bahawa kerjasama ini adalah contoh bagaimana kontrak pengurusan tenaga penyejuk boleh diperoleh tanpa memerlukan perbelanjaan modal oleh Kumpulan KJTS.”

KJTS Group Berhad mengharapkan perkongsian yang berjaya dengan STMKB, memberikan kecemerlangan dalam Retrofit Works dan Perkhidmatan O&M, dan terus menyumbang kepada kecekapan dan kemampanan infrastruktur bangunan Malaysia.

(Visited 12 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button