Politik

Hanya andaian kerajaan kehilangan sokongan – Ahmad Faizal

Kerajaan hari ini masih lagi belum tumbang dan menguruskan negara ini seperti biasa sehingga undi percaya dibuat pada 6 September di Dewan Rakyat apabila Parlimen bersidang.

Penasihat kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu berkata, apa yang berlaku kini hanya andaian bahawa kerajaan telah kehilangan sokongan majoriti ahli parlimen.

Oleh itu kata beliau yang juga Timbalan Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) dalam satu wawancara berkata, kerajaan hari ini masih absah dan berjuang mementang wabak pandemik Covid-19 dan menyelesaikan krisis ekonomi yang getir serta menyantuni kehidupan rakyat yang terkesan.

Beliau juga memaklumkan kerajaan yang ada hari ini telah menyelamatkan negara ini daripada pemerintahan kerajaan Pakatan Harapan selama 22 bulan yang langsung tidak cakna terhadap masalah rakyat.

“Kami juga menyelamatkan negara ini daripada penyangak menggunakan duit rakyat untuk kepentingan diri,” katanya.

Ikuti wawancara beliau: https://youtu.be/LJmNU1RurKc

(Visited 407 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Borhan Abu Samah

Ketua Pengarang Suara Merdeka. Menjadi wartawan sejak 1993 dan pernah bertugas sebagai Pengarang Berita di Utusan Malaysia dan Utusan Malaysia 2.0. Koresponden Utusan Luar Negara di Jakarta. Pernah bertugas sebagai Ketua Biro Utusan Malaysia di Sarawak.

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button