BeritaEkonomi

Buy Muslim First semakin berkembang, Hayib.com peneraju e-dagang mesra muslim

Lazada adalah syarikat milik luar di China

Shopee adalah syarikat milik luar Singapore dan mendapat suntikan pelaburan daripada Khazanah

Apa masalahnya mereka ini syarikat milik luar? Kenapa tiada syarikat milik kita?

Tidak ada masalah, tetapi kenapa tiada syarikat muslim yang besar seperti ini? Jadi untuk menyediakan peluang mencari barang2 keperluan muslim,

Dengan ini kami memperkenal :

Hayib.com– “Muslim Friendly Marketplace”

Jom kita sama-sama realisasikan https://hayib.com sebagai platform pertama pasarkan produk Muslim secara online. Kita himpunkan seluruh usahawan muslim di sini.

Tujuannya adalah untuk kita senang membeli produk muslim. Very easy to use bila semua yg listed dalam Hayib.com ini dijamin Halal dan Toyyib😍

Selain Malakat Mall secara fizikal yg bakal dibuka tak lama lagi,kita perkasakan ekonomi kita dengan mewujudkan Muslim Friendly Marketplace seperti ini dan kami benar2 memerlukan sokongan anda semua peniaga2 Muslim.

Keunikan Hayib.com ;

1. Muslim Entrepreneurs Hub. Kita menghimpunkan seluruh sellers dan produk dari kalangan muslim. Kita dapat kuatkan ekonomi Islam di Malaysia dan di peringkat global.

2. Setiap transaction yg berlaku di Hayib.com , 1% akan disumbangkan kepada Victory Fund dalam usaha to give back to the community.

3.Kami akan fokus barang keperluan harian dan bulanan. Bayangkan jika satu keluarga berbelanja sebulan RM 1000 untuk keperluan isi rumah, bayangkan kalau 1 juta muslim kt Malaysia menggunakan Hayib.com, RM1 Billion jualan Berjaya dihasilkan oleh peniaga Islam. Kami akan berusaha utk memasukkan kesemua jenis barangan keperluan anda secara berperingkat.

4. Kami memperkenalkan bahagian“Food Suppliers” yg mengumpulkan semua pembekal bahan mentah dan bahan2 untuk disupply kpd peniaga bisnes makanan. Pembekal itu termasuklah penternak ayam lembu, petani, peladang yg boleh supply bahan makanan seperti ayam, ikan, sayur dan buahan dgn harga borong. Hasilnya, kita dpt kontrol ekonomi makanan drpd ladang sampai ke meja makan. Semuanya org islam.

5. Ethical Merchant. Sistem jual beli yang beretika dan mengikut ajaran Islam.

Jadilah antara yg terawal berniaga di Hayib.com demi mewujudkan Ekosistem Ekonomi Islam yg baru.

Antara jenis barangan yg kami perlukan :

1. Barangan runcit, keperluan

2. Electronic devices

3. Electronic Accessories

4. Home Appliances

5. Health & Beauty

6. Babies & Toys

7. Groceries & Pets

8. Islamic Products

9. Home & Lifestyle

10. Men’s Fashion

11. Women’s Fashion

12. Fashion Accessories

13. Sports & Travel

14. Automotive & Motorcycles

15. Foods

Sape nak jadi seller klik ; https://hayib.com/vendor-membership/

Akhir sekali kami ingin meminta jasa baik dan pertolongan dari anda semua yg ingin menaikkan ekonomi Islam untuk start support Hayib.com . Kami perlukan anda untuk ;

1. Join FB Group.
http://bit.ly Usahawan_Hayib

2.Carikan sebanyak mungkin sellers muslim untuk berniaga di Hayib.com

3. Promote
Hayib.com dan war2kan kpd seluruh keluarga dan sahabat handai

4. Promosikan di page2 FB so that diorang post di page diorang mengenai Hayib.com

5. Forward ke dalam semua whatsapp group dan telegram group yg anda ada. Kami memerlukan sokongan semua pihak utk merealisasikan Hayib.com sebagai Muslim Friendly Marketplace yg bakal menjadi marketplace utama di Malaysia seterusnya menyumbangkan kepada pembangunan ekonomi Islam in sha Allah 💪 together we can do this

Dipetik dari FB Buy Muslim First

(Visited 482 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Borhan Abu Samah

Ketua Pengarang Suara Merdeka. Menjadi wartawan sejak 1993 dan pernah bertugas sebagai Pengarang Berita di Utusan Malaysia dan Utusan Malaysia 2.0. Koresponden Utusan Luar Negara di Jakarta. Pernah bertugas sebagai Ketua Biro Utusan Malaysia di Sarawak.

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button