Luar Negara

Arab Saudi mula terima jemaah umrah antarabangsa 10 Ogos

Hampir 500 syarikat dan kontraktor bersiap sedia untuk menerima jemaah antarabangsa untuk menunaikan umrah bermula pada 1 Muharram 1443 yang jatuh pada 10 Ogos depan.

Bagaimanapun semua jemaah disyaratkan wajib mendapat suntikan dengan vaksin COVID-19.

Anggota Jawatankuasa Nasional Haji dan Umrah Arab Saudi Hani Ali Al-Amiri mengesahkan terdapat lebih daripada 6,000 agensi Umrah luar dan kira-kira 30 laman web dan platform untuk tempahan global tersedia untuk jemaah antarabangsa yang ingin menempah perjalanan mereka untuk melakukan umrah.

Menurut portal berita Al Arabiya, Al-Amiri berkata, semua perkhidmatan dan pakej umrah boleh dilakukan secara dalam talian melalui platform tempahan global dan tempatan yang diluluskan oleh Kementerian Haji dan Umrah Arab Saudi.

Syarikat Umrah Saudi akan menawarkan pakej perumahan, pengangkutan, dan semua perkhidmatan darat, tambahnya.

“Melalui platform dalam talian, jemaah dapat membeli seluruh program perjalanan, transportasi, hotel, dan katering mereka, dan menentukan syarikat atau institusi umrah untuk menyediakan perkhidmatan.

“Sementara perusahaan dan institusi umrah saat ini sedang bersiap sedia untuk mengikuti semua tindakan pencegahan kesihatan dan orang ramai pengurusan telah diambil untuk pekerja dan pekerjanya, dan pekerjaan sejumlah ini telah diaktifkan, ”kata Al-Amiri.-SM

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka klik dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button