BeritaPolitik

Expo Tattoo: Kebebasan Bukan Bermakna Boleh Lakukan Apa Sahaja

KUALA LUMPUR, 2 Dis – Kebebasan bukan bermakna kita melakukan apa saja, apa apatah lagi ianya melanggar adat serta norma kehidupan kita sebagai rakyat Malaysia, tegas Ketua Penerangan UMNO Malaysia, Datuk Dr Shamsul Anuar Nasarah berkaitan Expo Tattoo Malaysia 2019.

Katanya, biarpun Kementerian Pelancongan Seni dan Budaya Malaysia menafikan pembabitannya, ianya sukar diterima kerana jelas nama kementerian digunakan dalam Expo Tattoo Malaysia 2019 yang berlangsung di KL Convention Centre sehingga 1 Disember 2019 lalu.

“Jika kementerian benar-benar tidak terbabit tindakan tegas perlu diambil terhadap penganjur kerana mencemarkan nama baik kementerian. Kalau tiada tindakan dan hanya penafian dibuat oleh kementerian maka rakyat tetap akan menganggap ada pembabitan kementerian dalam acara ini.

“Saya harap pihak kerajaan membendung semua bentuk penganjuran acara sebegini yang tidak sesuai dengan masyarakat Malaysia,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Jelasnya yang juga Ahli Parlimen Lenggong, tanggungjawab bukan hanya membangunkan fizikal negara kerana yang lebih penting adalah membangunkan modal insan dan sahsiah rakyat.

“Expo ini ternyata membentuk nilai yang tidak sesuai kepada rakyat Malaysia,” katanya lagi. – UMNO ONLINE

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka klik dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Borhan Abu Samah

Ketua Pengarang Suara Merdeka. Menjadi wartawan sejak 1993 dan pernah bertugas sebagai Pengarang Berita di Utusan Malaysia dan Utusan Malaysia 2.0. Koresponden Utusan Luar Negara di Jakarta. Pernah bertugas sebagai Ketua Biro Utusan Malaysia di Sarawak.
Back to top button