Ekonomi

Allianz Life, HSBC Malaysia mengukuhkan perkongsian bankasurans

Allianz Life Insurance Malaysia Berhad (Allianz Life) dan HSBC Bank Malaysia Berhad (HSBC Malaysia) mengukuhkan perkongsian bankasurans mereka dengan pelancaran pelan insurans hayat baharu yang dinamakan HSBC’s Universal AssuredTreasure.

Pelan hayat sejagat tersebut bertujuan untuk membimbing individu ke arah kemakmuran kewangan dengan menawarkan gabungan unik pertumbuhan simpanan, aliran pendapatan yang stabil dan keselamatan kewangan yang komprehensif.

Ia juga disediakan dengan premium mampu milik, daripada premium tahunan RM6,000.

Di samping itu, pelanggan boleh menikmati pembayaran tunai yang dijamin dan perlindungan penting untuk diri sendiri dan orang tersayang.

Ketua Pegawai Eksekutif Allianz Life, Charles Ong berkata, “Kami sangat teruja untuk memperkenalkan pelan HSBC’s Universal AssuredTreasure dengan kerjasama HSBC Malaysia. Produk inovatif ini menunjukkan komitmen kami untuk menyediakan pelanggan dengan penyelesaian kewangan yang teguh untuk memelihara kekayaan dan keselamatan jangka panjang.

“Dengan menggabungkan kepakaran Allianz Life dalam insurans dengan rangkaian perbankan HSBC Malaysia yang luas, kami memperkasakan lebih ramai individu untuk mencapai matlamat kewangan mereka dan melindungi masa depan mereka, secara tidak langsung menjadikan insurans boleh diakses oleh setiap rakyat Malaysia dan mengurangkan jurang perlindungan di negara ini.”

Tiada pemeriksaan perubatan atau pengisytiharan kesihatan diperlukan untuk pelan HSBC’s Universal AssuredTreasure.

Pelanggan juga boleh menikmati pembayaran tunai tetap, menyediakan aliran pendapatan yang stabil untuk menyokong matlamat kewangan mereka.

HSBC Malaysia ialah pengedar bankasurans eksklusif untuk produk insurans Allianz Life dalam perlindungan, pendidikan, persaraan, kekayaan dan keperluan warisan sejak 2012.

Dengan komitmen terhadap inovasi, keselamatan dan pertumbuhan, perkongsian itu menawarkan rangkaian produk yang direka untuk memenuhi pelbagai keperluan pelanggan. – SM

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka klik dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button