Ekonomi

Go hub kini di pasaran Bursa Malaysia

Go Hub Capital Berhad (“Go Hub” atau “Syarikat”), penyedia penyelesaian teknologi maklumat (IT) pengangkutan utama, dengan bangganya menandakan penampilan sulungnya hari ini di Pasaran ACE Bursa Malaysia Securities Berhad.

Saham dibuka pada RM0.80 sesaham, mempamerkan penerimaan pasaran yang kukuh dan mencapai premium 128.57% yang ketara berbanding harga IPO RM0.35 sesaham.

Go Hub disenaraikan di bawah nama saham “GOHUB” hari ini dengan kod stok “0311”.

Mempunyai rekod prestasi yang terbukti dalam sistem pengendalian terminal, sistem pengendalian bas dan sistem kutipan tambang automatik, kumpulan Go Hub ialah peneraju yang diiktiraf dalam industri penyelesaian IT pengangkutan awam. Teknologi inovatif dan komitmen Syarikat terhadap kecekapan operasi telah memainkan peranan penting dalam meningkatkan kualiti perkhidmatan pengangkutan awam dan menyumbang kepada sasaran alam sekitar, sosial dan tadbir urus (“ESG”) pelanggan, termasuk meningkatkan kecekapan operasi dan pengalaman penumpang.

Tawaran awam permulaan yang berjaya Go Hub Capital Berhad memperoleh kira-kira RM37.51 juta, diperuntukkan seperti berikut: RM24.71 ke arah pengembangan perniagaan, RM4.00 juta untuk pembayaran balik pinjaman bank, RM4.80 juta untuk keperluan modal kerja, dan RM4 .00 juta dikhaskan untuk pembayaran perbelanjaan penyenaraian.

 

En. Zulkifly Bin Zakaria,Pengerusi Bebas Bukan Eksekutif Go Hub melahirkan rasa teruja: “Penyenaraian yang berjaya ini menandakan kejayaan penting untuk Go Hub. Ia mencerminkan kerja keras dan dedikasi pasukan kami dan keyakinan pasaran terhadap visi dan strategi kami. Kami teruja dengan peluang yang akan dibawa oleh ini, membolehkan kami meningkatkan lagi perkhidmatan kami dan meluaskan jangkauan kami di Malaysia.”

 

“Sambutan pelabur yang positif terhadap IPO kami menggariskan kepercayaan pasaran terhadap keupayaan dan potensi pertumbuhan kami. Kami berharap dapat memanfaatkan momentum ini untuk memacu pertumbuhan Go Hub dan mengukuhkan kedudukan kami sebagai penyedia penyelesaian IT utama dalam sektor pengangkutan awam.” UOB Kay Hian Securities (M) Sdn. Bhd. ialah Penasihat Utama, Penaja, Penaja Jamin dan Ejen Penempatan untuk Go Hub.

 

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka klik dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button