Sukan

Atlet renang mula latihan

PULAU PINANG membenarkan fasiliti sukan seperti kolam renang dibuka hari ini, untuk atlet menjalani latihan sebagai persiapan menghadapi temasya Sukan Malaysia (SUKMA) di Johor, tahun depan.

Pengerusi Jawatankuasa Belia dan Sukan negeri Soon Lip Chee berkata, walaupun buat masa ini aktiviti riadah kolam renang belum dibuka untuk orang ramai, namun kelonggaran diberikan kepada atlet sukan renang negeri, bagi membolehkan mereka menjalani latihan dengan lebih sempurna.

Menurutnya, seramai 25 atlet sukan renang negeri telah mula menjalani latihan dengan prosedur operasi standard (SOP) yang ketat.

“Walaupun dibenarkan berlatih, semua atlet perlu mengikut SOP dan garis panduan selain mengamalkan jarakan sosial semasa berada di dalam kolam,” katanya kepada pemberita selepas melawat Spice Aquatic Centre, dekat sini hari ini.

Soon berkata, kolam renang hanya akan dibuka untuk orang ramai bermula 1 Julai depan dan kawalan jumlah pengunjung, akan dilaksanakan di semua kolam renang.

SUKMA Johor pada asalnya dijadual berlangsung dari 11 hingga 19 Julai ini, namun penularan pandemik COVID-19 memaksa temasya dwitahunan itu, ditukar ke tarikh baharu, 6 hingga 14 Mac tahun depan. – BERNAMA

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka klik dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button