Politik

Zahid lucut jawatan Shahidan sebagai Pengerusi UMNO Perlis

JAWATAN Ahli Parlimen Arau Datuk Seri Dr. Shahidan Kassim sebagai Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Perlis dilucutkan serta-merta.

Perkara tersebut diumumkan oleh Presiden UMNO Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi dalam satu kenyataan ringkas sebentar tadi.

Tempat Shahidan digantikan oleh Menteri Besar Perlis Datuk Seri Azlan Man.

“Pertukaran ini berkuatkuasa mulai hari ini. Dirakamkan jutaan terima kasih kepada YB Datuk Seri Dr. Shahidan Kassim atas khidmat sepanjang tempoh perkhidmatan beliau,” kata Ahmad Zahid.

Pelucutan jawatan itu dipercayai berpunca daripada sikap mesra Shahidan terhadap pentadbiran Kerajaan Perikatan Nasional. Pada 15 Mei lalu Shahidan dilantik sebagai Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan Perikatan Nasional (PNBBC).


Kerajaan Perikatan Nasional yang ditunjangi Bersatu turut melantik Shahidan sebagai Perbadanan PR1MA Malaysia (PR1MA).-SM

(Visited 154 times, 1 visits today)

Show More

KHAIRULANUAR YAHAYA

Khairulanuar mempunyai pengalaman sebagai wartawan di Karangkraf, Bernama TV dan terakhir di Utusan Malaysia. Pernah membuat liputan kemanusiaan di Gaza, Pakistan, Jepun, Somalia, Lubnan dan Syria. 'Kehilangan' jurukamera, Noramfaizul ketika sama-sama bertugas di Somalia sesuatu yang tidak pernah beliau lupakan.

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button