Alam SekitarLuar Negara

Yahudi Sudah Menanam Jutaan Pohon Gharqad Sebagai Persediaan Akhir Zaman

Pada kemuncak akhir zaman, orang-orang Yahudi ditakdirkan menerima tentangan yang cukup hebat daripada orang-orang yang mempertahankan agama Islam.

Setiap orang Yahudi akan dikejar dan diburu atas tindakan mereka yang selama ini mencelakakan umat Islam dari pelbagai sudut dan penghujungnya, semua akan berbalas.

Orang Yahudi tidak akan ada tempat untuk bersembunyi bahkan jika mendiamkan diri di sebalik dinding atau batu-batuan, objek tersebut akan berbicara.

Tak perlu sukar untuk bayangkan bagaimana dinding boleh berbicara memberitahu ada Yahudi di belakangnya. Mungkin menerusi CCTV yang merakam Yahudi sedang bersembunyi.


Seterusnya, mereka yang menguasai keadaan mungkin menggunakan pembesar suara dan memberitahu pemburu Yahudi bahawa ada orang yang ketakutan di sebalik dinding.

Namun demikian, Allah telah janjikan bahawa Yahudi akan selamat dan sukar dicari jika bersembunyi di sebalik pohon Gharqaad dan kerana itulah ia dipanggil sebagai pohon Yahudi.

Berdasarkan gambar-gambar yang tersebar luas, nampaknya Yahudi mengambil serius tentang perkara ini dan sudah pun menanam jutaan pohon Gharqaad sejak bertahun-tahun.

Tujuan dan alasannya, mereka percaya pada takdir akhir zaman dan ia dipegang oleh setiap generasi Yahudi meski pun zaman silih berganti.

(Visited 123 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button