Ekonomi

XOX jalin kerjasama dengan KLCFC

 XOX Berhad (XOX), melalui cabang pemasaran sukannya, XOX Pro Sport Sdn. Bhd., dan Kuala Lumpur City Football Club (KLCFC) telah memulakan kerjasama untuk menawarkan rangkaian produk dan perkhidmatan XOX yang komprehensif kepada orang ramai. Syarikat-syarikat dalam ekosistem XOX terdiri daripada penawaran teknologi kepada produk kewangan, pengurusan acara dan juga pakaian.

Melalui kerjasama awal ini produk yang akan dilancarkan ialah pelbagai pelan mudah alih jenama bersama oleh satu lagi anak syarikat XOX, ONEXOX Sdn. Bhd., yang disasarkan kepada penyokong setia KLCFC.  Peminat kelab bola sepak yang melanggan perkhidmatan mudah alih XOX akan berpeluang menerima berita eksklusif, kandungan, kemas kini multimedia dan promosi, antara tawaran menarik lain, yang akan tersedia secara berperingkat.

Ketua Pegawai Eksekutif KLCFC, Stanley Bernard,  berkata, “Kelab ini sedang menjalani perubahan dan kini mengutamakan bahagian komersialnya.  Dengan bilangan peminat yang semakin meningkat melebihi 200,000 individu yang diperolehi selama ini, kelab itu merancang untuk memanfaatkan kelebihan ini untuk memastikan kemampanan perniagaannya dalam jangka masa panjang.”

 “XOX akan membuka rangkaian produk dan perkhidmatannya untuk KLCFC bekerjasama dan bekerjasama dengan, termasuk tetapi tidak eksklusif kepada, kandungan media sosial berterusan, mesin layan diri automatik, merchandising, program royalti dan perkhidmatan fintech,” kata  Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan XOX, Ng Kok Heng,.

 “Sebagai gabungan dengan Perak FC, dan kini KLCFC, XOX telah meluaskan jangkauannya menjadi pangkalan peminat bandar dengan pertumbuhan 100 peratus peminat, serta entiti korporat yang turut terlibat dengan sukan itu,” tambahnya.


 Melalui anak syarikat milik penuh XOX, Perak FC, model komersil yang sama sedang dijalankan, dengan beberapa tahap kejayaan, kerana ia mereplikasi strategi awal syarikat.

 Dalam dunia telekomunikasi yang kompetitif, kandungan berkualiti adalah kunci kepada pemasaran dan pengekalan pelanggan.  XOX telah menyokong sukan Malaysia sepanjang tahun dan kini akan menumpukan pada pembangunan kandungan dan pendedahan untuk bola sepak akar umbi. – SM

(Visited 78 times, 1 visits today)

Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button