Nasional

Worldwide antara pemberi sumbagan terbesar pada SAYS

Bertemakan #IndahnyaMemberi, Selangor Youth Community (SAY) pada tahun ini kembali lagi dengan inisiatif mesra rakyat melalui sumbangan barangan, sesi Ziarah dan kerja baik pulih rumah-rumah sekitar Selangor.

DYTM Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah Ibni Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj, sedang melakukan kerja pemasagan almari di rumah kebajikan Ar Rahmania

Atas dasar tanggungjawab  Yayasan Raja Muda Selangor bersama rakan penaja utama Worldwide Holdings dan juga Starvilion turut bersama turun ke padang bagi memberi bantuan agihan zakat dan kepada golongan asnaf yang memerlukan.

Ziara Ramadan pada kali ini SAY memilih komuniti di daerah Hulu Selangor dan memilih Pusat Kebajikan Ar-Rahmaniyah dan membaik pulih beberapa rumah asnaf yang terpilih.

Menurut penaja dari Worldwide, Ketua Pegawai Eksekutif WordWide Holdings, Datin Paduka Norazlina Zakaria, Koleberasi memberikan bantuan bersama Yayasan Raja Muda Selangor sudah lebih 17 tahun malah acara ini juga akan menjadi aktiviti tahunan dalam memberikan bantuan kpada yang mermelukan.

DYTM Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah Ibni Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj memberikan baju raya dari Starvilion kepada 40 kanak-kanak.

“Saya akan meneruskan usaha ini agar dapat memberikan bantuan kepada asnaf bersama-sama Raja Muda Selangor.

“Saya mengharapkan doa dari orang ramai agar Worlwide di murahkan rezeki agar kami boleh memberi bantuan lagi malah setiap projek yang kami adakan di Selangor kami akan berkongsi rezeki bersama mereka”. Ujarnya selepas memberi bantuan melalui program Ziarah Ramadhan semalam.

Program ini telah disempurnakan ole DYTM Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah Ibni Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj, melawat kawasan sekeliling pusat kebajikan dan pengagihan sumbagan.

Program ini telah disempurnakan ole DYTM Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah Ibni Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj dan Ali Lembaga Pengarah yang lain seperti YAM Tengku Datin Paduka Setia Zatashah Binti Sultan Sharafuddin Idris Shah yang turut terlibat dalam aktiviti gotong-royong bersama-sama dengan penghuni Pertubuhan Keballkan Ar Rahmaniah, Rasa, Hulu Selangor serta melawat kawasan sekeliling pusat kebajikan ini.

Sebanyak RM400 tunai untuk setiap penerima, kotak makanan-makanan ruji bernilai RM100, dan pakaian raya yang ditaja oleh pihak Starvilion telah disalurkan kepada 4 keluarga asnaf terpilih.


Selain itu, mereka turut menerima bantuan baik puli rumah yang telah sip sepenuhnya melalui sumbangan zakat daripada Worldwide Holdings yang bernilai sekurang-kurangnya RM1,500 setiap rumah.

Pertubuhan Kebajikan Ar Rahmaniah juga menerima bantuan yang bermakna seperti pakaian raya, bantuan baik pulih, gotong royong, dan dekorasi pusat kebajikan, bantuan makanan ruji bernilai RM100 dan cek bernilai RM3500.

Malah seramai 40 kanak-kanak dan 5 penjaga di sini turut menerima bantuan.
Dalam masa yang sama pengagihan sumbangan ini turut diberikan kepada Persatuan Bekas Polis Negeri Selangor yang diwakili oleh 4 orang pegawai.

Mereka telah menerima sebanyak 10 unit kerusi roda model Lightweight yang bernilai RM7,000 sumbangan Worldwide Holdings.

Pengagihan sumbangan ini turut diberikan kepada Persatuan Bekas Polis Negeri Selangor yang diwakili oleh 4 orang pegawai.

Mereka telah menerima sebanyak 10 unit kerusi roda model Lightweight yang bernilai RM7,000 sumbangan Worldwide Holdings.

Pengagihan sumbangan in turut diberikan kepada Persatuan Bekas Polis Negeri Selangor yang diwakili oleh 4 orang pegawai.

Mereka telah menerima sebanyak 10 unit kerusi roda model Lightweight yang bernilai RM7,000 sumbangan Worldwide Holdings.

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka klik dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button