Hiburan

Wan Khair Amir nama anak sulung Mira Filzah

KUALA LUMPUR: Seminggu selepas kelahiran anak sulung mereka, pelakon dan pengacara TV popular Mira Filzah dan suaminya mendedahkan bahawa anak mereka diberi nama Wan Khair Amir Wan Emir Astar.

Berita baik itu dikongsi oleh Wan Emir di akaun Instagramnya semalam di mana dia menulis: “Hari ini adalah hari ketujuh bersama putera kesayangan kami. Dengan rasa rendah diri dan rasa syukur, kami telah menamakan beliau Wan Khair Amir Wan Emir Astar.”

Katanya lagi: “Khair membawa maksud yang baik dan sesuai yang turut diambil daripada nama arwah papa saya, Wan Mohammad Khair-il Anuar.”

“Amir yang bermaksud pemerintah atau ketua, juga dipilih sebagai kelainan kepada kedua-dua nama kami, Emir dan Amirah,” katanya.

Entri itu disertakan dengan beberapa keping gambar ibu bapa kebanggaan bersama bayi lelaki mereka serta salah seorang daripada upacara tahnik dan bercukur.


Wan Emir turut berkongsi bahawa mereka telah menyediakan akaun Instagram untuk bayi tersebut yang sudah mempunyai lebih 27,000 pengikut walaupun belum ada gambar yang dimuat naik.

Beliau mengakhiri entri tersebut dengan harapan semoga bayi lelakinya dimurahkan rezeki dan membesar menjadi insan yang berguna.

Mira, yang mengikat tali pertunangan dengan Wan Emir Astar pada 3 Sept 2020, melahirkan anak pertamanya di sebuah pusat perubatan di sini pada 10 Mei.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button