PolitikUncategorized

Untuk menarik lebih banyak undi, GTA akan umumkan manifestonya malam ini!

Parti Gerakan Tanah Air (GTA) akan mengumumkan manifestonya hari ini untuk menarik undi dalam Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

Pengerusi Penajanya, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, antara yang terkandung dalam manifesto itu adalah menghapuskan rasuah dan membawa pihak yang melakukan jenayah itu ke muka keadilan.

Dalam pada itu, Dr Mahathir turut menyindir manifesto parti Perikatan Nasional (PN), Pakatan Harapan (PH) dan BN yang dikatakan tidak mampu menunaikan janji seperti ditawarkan.

“Mereka (PN, PH dan BN) boleh janji macam-macam tapi mereka tidak boleh buat.

“Kita tidak mahu janji yang bukan-bukan, yang kita mahu ialah dirikan kerajaan yang bersih, cekap dan amanah.


“Ini yang kita buat dulu apabila kita mempunyai kerajaan seperti itu, negara dapat dimajukan,” katanya selepas bertemu pengundi bersama calon Pejuang Tanah Air (Pejuang) Shah Alam, Rafique Rashid di pasar malam Seksyen 24, malam tadi.

Dalam pada itu, Dr Mahathir turut yakin Rafique mempunyai peluang cerah untuk menang di Shah Alam berdasarkan sambutan menggalakkan yang diterima di kawasan Parlimen berkenaan.

Bagaimanapun, beliau mengakui terdapat beberapa kawasan yang kurang mendapat sambutan di Selangor dan memerlukan perhatian tambahan bagi meraih undi rakyat.

“Di Selangor banyak tempat sambutannya agak baik. Bila kita buat lawatan, mereka (pengundi) datang dengan ramai.

“Ada beberapa kawasan yang kurang baik dan kita sedang usahakan supaya mereka faham apa itu GTA dan manfaat yang bakal mereka peroleh jika menyokong GTA.

“Tapi (yang penting) kita ikhlas nak dirikan kerajaan yang bersih, cekap dan amanah,” katanya. – Sumber Sinar Harian -SM

(Visited 41 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button