Luar Negara

Unilever minat dengan unit kesihatan

LONDON: Unilever hari ini mendedahkan minat mereka dalam unit penjagaan kesihatan kepada pengguna yang dimiliki bersama dengan kumpulan farmaseutikal GlaxoSmithKline dan Pfizer selepas bidaan £50 bilion ditolak.

“Penjagaan Kesihatan Pengguna GSK akan menjadi strategik yang kukuh,” kata Unilever dalam satu kenyataan ketika ia mendedahkan kemas kini strategi susulan berita pengambilalihannya.

Unilever berkata “ia komited untuk mempercepatkan pertumbuhan syarikat dan meletakkan semula portfolio ke dalam kategori pertumbuhan yang lebih tinggi”.

GSK berkata bahawa ia telah menerima tiga tawaran tidak diminta daripada Unilever untuk Penjagaan Kesihatan Pengguna GSK, tetapi semuanya ditolak kerana syarikat itu berkata unit itu dinilai rendah.

“Hasil daripada laporan minat Unilever dalam Penjagaan Kesihatan Pengguna GSK, kami hari ini membawa kemas kini yang dirancang, untuk menetapkan hala tuju strategik yang sedang dijalankan oleh syarikat itu,” kata Unilever.


Unilever berkata “hala tuju strategik mereka adalah dengan meluaskan pengeluarannya secara material dalam kesihatan, kecantikan dan kebersihan”.

 

(Visited 65 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button