Nasional

Tiket kereta api KTM untuk perjalanan antara Julai dan Disember mula dijual pada hari Isnin

KERETAPI Tanah Melayu Bhd (KTMB) membuka penjualan 4.4 juta tiket perkhidmatan tren elektrik (ETS) dan KTM Intercity untuk perjalanan dari 1 Julai hingga 31 Disember tahun ini.

Dalam satu kenyataan hari ini, KTMB berkata tawaran itu bagi membolehkan orang ramai merancang perjalanan mereka untuk sambutan Hari Raya Aidiladha, Deepavali dan Krismas serta cuti-cuti lain,

“Sebanyak 1.8 juta tiket ETS dan 2.6 juta tiket KTMB Intercity tersedia. Penjualan tiket itu akan bermula pada 10 pagi pada 15 Mei.

“KTMB juga menawarkan dua perkhidmatan ETS tambahan bagi laluan KL Sentral-Padang Besar dari 26 Mei hingga 5 Jun, sempena cuti sekolah penggal pertama dan cuti umum,” baca kenyataan itu sambil menambah 6,930 tiket akan disediakan.

KTMB berkata ia juga memperkenalkan tambang maksimum promosi sebanyak RM10 bagi laluan Sungai Petani-Padang Besar.


Kod promosi ETSBERBALOI adalah untuk tren ETS Platinum (KL Sentral-Padang Besar) — iaitu tren EP9272, EP9274, EP9276, dan ETSBERBALOIGOLD adalah untuk tren ETS Gold (Gemas-Padang Besar) iaitu tren EG9420.

“Bagi laluan Gemas-KL Sentral-Gemas, diskaun 50 peratus ditawarkan dengan menggunakan kod promosi JIMATGEMAS melibatkan tren ETS EG9321, EG9322, EG9420 dan EG9425.

“Tempoh promosi ini bermula dari 15 Mei hingga 31 Dis.

“Tambang promosi ini boleh dibeli hanya dalam tempoh 24 jam sebelum tren berlepas melalui aplikasi Mudah Alih KTMB (KITS), kaunter tiket, kiosk atau di laman web KTMB,” katanya.

Baca juga : Jambatan RM3 juta akan dibina di KTMB Padang Besar

(Visited 31 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button