Nasional

Tidak sukar untuk KJ jadi DJ

TIDAKLAH sukar bagi Khairy Jamaluddin untuk beralih daripada ahli politik kepada juruhebah radio.

Lagipun, kedua-duanya memerlukan kemahiran bercakap dan komunikasi yang sama, yang telah beliau perolehi selama ini sebagai ahli politik.

Khairy, yang membuat penampilan sulungnya di stesen tempatan Hot FM’ Bekpes Hot segmen pagi ini, berkata dia mahu mengembangkan suaranya untuk radio.

“Saya mendengar radio pada waktu pagi. Ia adalah medium penting kerana kami mempunyai pendengar yang menjadi tawanan. Memandangkan mereka berada di dalam kereta, mereka tidak boleh ke mana-mana dan terpaksa mendengar suara kami.

“Sebagai bekas menteri, bekas ahli politik, ini adalah platform yang baik untuk saya menyampaikan maklumat dan pandangan kepada mereka yang mendengar.


“Saya mencari cara untuk menggunakan pengalaman saya sebagai ahli politik untuk membincangkan isu-isu yang melanda tetapi dengan cara yang mudah difahami dan santai.

“Saya sudah mendapat permintaan untuk bercakap mengenai pemerkasaan belia, kesihatan mental dan hutang dalam kalangan belia,” katanya.

Khairy berkata beliau telah memulakan podcastnya sendiri untuk kekal relevan kepada orang ramai.

Khairy berkata apabila mendapat tawaran daripada Media Prima Audio (MPA), beliau berkata beliau tidak boleh komited dengan 100 peratus jenaka seperti pengacara bersamanya, AG dan Johan.

Katanya, dia mahu menyuntik kesungguhan dalam penyampainnya itu.

“Kami tidak menjangka dia akan menjadi seperti itu,” Ketua pegawai eksekutif MPA, Nazri Noran berkata,

“Kami mahu dia menjadi dirinya sendiri, menjadi Khairy yang orang tahu kerana orang mahu mendengarnya. Dia juga boleh menggunakan platform untuk menunjukkan sisi lain dirinya yang tiada siapa tahu.

“Dia juga memberitahu kami untuk memberitahunya jika dia terdengar membosankan di radio,” tambahnya.

Nazri berkata mereka tidak berharap Khairy akan menerima tawaran mereka tetapi dia mengambil masa dua minggu untuk akhirnya berkata ya. -SM

(Visited 76 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button