NasionalPolitik

Tiada isu antara saya dan Zahid – Ismail Sabri

Perdana Menteri Sementara Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob hari ini menafikan sebarang keretakan dengan presiden partinya Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

“Saya kenal dia sejak zaman sekolah lagi. Saya kenal dia bukan sahaja dia tetapi isterinya ketika mereka bercinta dan belum mengikat tali pertunangan. Saya kenal mereka.

“Mereka (Pembangkang) cuba memecahbelahkan (hubungan Ismail Sabri dan Ahmad Zahid) kami tetapi tolong jangan cuba buat begitu. Tiada apa yang boleh memutuskan hubungan antara saya dan Zahid,” katanya.

Ismail Sabri yang juga Naib Presiden Umno berkata demikian dalam ucapannya pada Program Solidariti – Kestabilan dan Kemakmuran di Dewan Perdana, Kompleks Umno Bahagian Bagan Datuk di sini, hari ini.

Turut hadir Pengerusi BN Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, Naib Presiden Umno Datuk Seri Mahdzir Khalid, Setiausaha Agung BN Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir dan Pengerusi BN Perak, Datuk Seri Saarani Mohamad.


Terdapat spekulasi mengenai hubungan Ahmad Zahid dan Ismail Sabri, kerana ia adalah kali pertama seorang naib presiden Umno dilantik sebagai perdana menteri, jawatan yang lazimnya diisi oleh presiden.

Tambah Ismail Sabri, hanya solidariti yang akan menentukan kejayaan parti untuk meneruskan pentadbiran negara.

“Bila orang luar kata ada puak dalam Umno, ia membuatkan saya dan presiden terfikir dan kita kata kita perlu hentikan perkara ini. Ini persepsi yang tidak baik dan sudah tentu Pembangkang mahu memecahbelahkan kita.

“Jika kita tidak bersatu, kita mungkin kalah dalam pilihan raya umum akan datang. Sebab itu kita perlu mendakap solidariti untuk mengukuhkan parti. Tidak ada isu antara saya dan Zahid.

“Tiada isu, mereka hanya mengada-adakan. Sekarang, yang penting kita bersatu,” tegas ahli parlimen Bera itu.

Ahmad Zahid dalam ucapannya kemudian berkata beliau mengenali Ismail Sabri sejak 1973 ketika mereka bertemu di Universiti Malaya (UM).

“Abangnya, Kamarazaman Yaakob adalah rakan sebilik saya. Setiap hujung minggu dia (Ismail Sabri) akan datang ke bilik saya.

“Jangan cuba memecahbelahkan kita, kita sudah kenal sejak 1973. Ia membuang masa,” katanya sambil berharap solidariti mengeratkan hubungan sesama ahli parti bagi menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 37 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button