Hiburan

Tercapai hajat Zaki Abdillah nyanyikan lagu bersama Anwar

Zaki Yamani, anak kepada raja pop, Datuk Jamal Abdillah, sentiasa mahu menyanyi duet dengan Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Penyanyi berusia 17 tahun itu menunaikan hasratnya Sabtu lalu apabila menyanyikan lagu hit Tan Sri P. Ramlee, Azizah bersama Anwar pada Majlis Rumah Terbuka Madani Hari Raya Malaysia di Dewan Al Muktafi Billah Shah, Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) di Kuala Terengganu.

“Alhamdulillah akhirnya saya dapat berjumpa dengan PM dan menyanyi bersama beliau. Hasrat lama akhirnya menjadi kenyataan. Saya lelaki paling gembira hari ini,” kata Zaki dalam temu bual dengan Harian Metro semalam.

Zaki menambah: “Saya selalu tahu bahawa Perdana Menteri dan isteri Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail suka lagu ikonik Ramlee iaitu Azizah. Jadi saya menghabiskan masa dua jam menghafalnya.

Walaupun ia satu penghormatan untuk menyanyi dengan Anwar, Zaki berkata apa yang benar-benar menggerakkan beliau ialah melihat ramai daripada 15,000 tetamu menyanyi bersama mereka.


“Ini adalah pengalaman dalam hidup saya yang tidak akan saya lupakan. Yang terbaik daripada semua itu ialah ia berlaku semasa Hari Raya, ia merupakan hari kegemaran saya sepanjang tahun.” -SM

BACA JUGA : Filem untuk cuci kotoran Anwar

(Visited 44 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button