Ekonomi

Taman tema Genting SkyWorlds buka esok

PETALING JAYA: Taman tema Genting SkyWorlds membuka pintunya esok. Taman tema ini bakal menjadi tarikan orang ramai bagi peminat permainan taman tema.

Dengan jangkaan tarikan orang yang ramai, ia akan dapat membantu mempercepatkan pemulihan perniagaan Genting Malaysia Bhd yang telah terkesan akibat Covid-19.

Ia merupakan aliran pendapatan baharu bagi Resorts World Genting (RWG), menurut RHB Research.

“Kami difahamkan akan ada diskaun 20% untuk harga tiket semasa pelancaran kerana terdapat beberapa permainan yang sedang menjalani proses pemantauan terakhir dan masih tidak tersedia untuk orang ramai.

Taman tema itu berkemungkinan akan beroperasi pada kapasiti 50% (kapasiti penuh: 20,000 pelawat pada satu masa) pada mulanya disebabkan oleh SOP yang ditetapkan. Dengan mengandaikan 10,000 pengunjung sehari.


“Walaupun orang ramai di SkyAvenue semasa lawatan tapak kami baru-baru ini (27 Jan) kelihatan kurang, ini mungkin disebabkan ia adalah hari bekerja.

Kami percaya perniagaan RWG akan terus pulih dengan kukuh, terutama sebaik sahaja SkyWorlds dibuka kerana ia sepatutnya menjadi tarikan orang ramai yang ingin memanfaatkan fasiliti yang disediakan.”

 

 

 

(Visited 255 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button