Sukan

Tahniah Damok! PM bangga kejayaan Syarifuddin

PERDANA Menteri Tan Sri Muhyiddin Mohd. Yassin melahirkan perasaan bangga terhadap kejayaan yang dicipta oleh pelumba negara, Syarifuddin Azman dalam CEV Moto3 Remaja Dunia di Litar Catalunya, Sepanyol.

Muhyiddin berkongsi kegembiraan terhadap kecemerlangan Syarifuddin apabila merangkul gelaran sebagai juara pada perlumbaan Moto3 yang berlangsung semalam.

“Syabas anak muda. Tahniah Malaysia. Saya cukup berbangga dan gembira apabila dimaklumkan anak muda Malaysia, Syarifuddin Azman berjaya menggegar Litar Catalunya apabila muncul juara saingan CEV Moto3 Remaja Dunia di Barcelona, Sepanyol, semalam.

“Sudah pasti hanya keazaman, ketekunan, kesungguhan dan keberanian sahaja yang mampu meletakkan seorang pelumba untuk bergelar juara.

“Tahniah Syarifuddin dan seluruh ahli pasukan atas aksi dan kejayaan yang membanggakan negara ini,” kata Muhyiddin.


Beliau turut memberi kata-kata semangat kepada Syarifuddin dan seluruh ahli pasukannya untuk terus mencipta kejayaan yang boleh membanggakan negara.

“Teruskan usaha untuk kejayaan yang lebih gemilang selepas ini. Tahniah Damok! #MalaysiaPastiBoleh,” ucap Muhyiddin

Syarifuddin atau lebih dikenali sebagai Damok yang bermula di petak ke-10 menamatkan perlumbaan dengan catatan masa 29 minit 32.553 saat.

Tempat kedua milik pelumba tuan rumah, David Munoz Rodriguez dari pasukan Avatel-Cardoso Racing dengan catatan masa 29:32.715 manakala Jose Antonio Rueda Ruiz juga dari Sepanyol di tempat ketiga (29.32.825s).-SM

(Visited 56 times, 1 visits today)

Show More

KHAIRULANUAR YAHAYA

Khairulanuar mempunyai pengalaman sebagai wartawan di Karangkraf, Bernama TV dan terakhir di Utusan Malaysia. Pernah membuat liputan kemanusiaan di Gaza, Pakistan, Jepun, Somalia, Lubnan dan Syria. 'Kehilangan' jurukamera, Noramfaizul ketika sama-sama bertugas di Somalia sesuatu yang tidak pernah beliau lupakan.

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button