Uncategorized

Syed Saiful Islam dilantik sebagai CFO baru Nestle

NESTLÉ (Malaysia) Bhd melantik Syed Saiful Islam sebagai ketua pegawai kewangan (CFO) baharunya berkuat kuasa mulai 1 Ogos 2022.

Saiful akan menggantikan Craig Connolly, yang telah menjadi CFO syarikat sejak 2019 dan akan mengambil peranan baharu sebagai ketua perkhidmatan kewangan global yang berpangkalan di Vevey, Switzerland.

“Bagi pihak lembaga pengarah, saya ingin mengucapkan tahniah kepada En Connolly atas pelantikan baharunya dan terima kasih atas sokongan dan sumbangannya kepada Nestle Malaysia,” kata ketua pegawai eksekutif Juan Aranols.

“Dengan keluasan pengetahuan dan kepakarannya yang luas, Encik Connolly telah menjadi pembantu cemerlang yang membantu mengemudi syarikat itu melalui satu tahun yang sangat mencabar.

“Pada masa yang sama, kami juga berbesar hati mengalu-alukan Syed Saiful Islam, yang berpengalaman luas dan keupayaannya yang terbukti akan menambah nilai lagi kepada organisasi kami.”


Saiful menyertai Nestle Bangladesh pada 1999 sebagai pengurus perakaunan kewangan sebelum mengambil pelbagai peranan kewangan dalam Nestle India dari tahun 2000 hingga 2005.

Selepas itu, beliau dilantik sebagai pengawal korporat Nestle Bangladesh pada 2006 sebelum beralih kepada pengawal negara pada tahun yang sama.

Sejak 2010, beliau telah menerajui beberapa peranan kepimpinan dalam Nestle, termasuk naib presiden kewangan dan kawalan Nestle Sri Lanka, ketua kewangan dan kawalan Nestle Nigeria dan peranan semasanya sebagai ketua kewangan dan kawalan Nestle Pakistan sejak 2018.

(Visited 109 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button