Ekonomi

SUKE TV boleh ditonton melalui siaran digital myFreeview

STESEN televisyen yang diasaskan oleh artis dan usahawan Malaysia Datuk AC Mizal pada 2021 telah mula menyiarkan program beli-belah tempatan yang menampilkan selebriti, pengaruh dan usahawan tempatan di mana penonton boleh membeli-belah dalam masa nyata sambil menonton televisyen, 24 jam sehari di saluran 116 myFreeview.

Dalam satu kenyataan pada baru-baru ini, rangkaian itu berkata bahawa antara program yang diketengahkan adalah SUKEceleb, program utamanya yang menampilkan selebriti yang menjual produk mereka kepada penonton, serta SUKEHati, program membeli-belah dari rumah yang menampilkan perniagaan tempatan mempromosikan dan menjual produk-produk mereka.

Klik sini > Televisyen pintar sedia dengan perisian myFreeview

SUKE TV merancang memperluaskan pangkalan pelanggan untuk perusahaan kecil dan sederhana tempatan di seluruh negara melalui seluran televisyen digital percuma, sambil memperkenalkan aliran pendapatan baharu untuk penghibur tempatan yang terjejas akibat pandemik Covid-19, sambil menyediakan cara baharu untuk peminat berinteraksi dengan selebriti kegemaran mereka.


Sejak tahun lalu, SUKE TV telah menjalin pelbagai perkongsian, terutamanya perjanjian pembiayaan dengan Malaysian Debt Ventures (MDV), anak syarikat milik penuh Kementerian Kewangan, dan terbaharu menjalin perkongsian dengan MRANTI Nexus, sebuah penyelidikan kontrak dan entiti pembuatan dalam kumpulan syarikat Malaysian Research Accelerator for Technology and Innovation (MRANTI).

Bersempena dengan siaran sulungnya, SUKE TV telah mengumumkan peraduan untuk penonton memenangi hadiah mingguan dan bulanan. – SM

(Visited 95 times, 2 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button