GajetUlasan

Selain Sesuai Untuk Kaki Vlog, Ini 10 Sebab Kenapa Anda Harus Miliki Honor 50!

Berita baik bagi anda yang gemar merakam video setiap hari, jika masih tercari-cari telefon pintar terbaik untuk  menghasilkan vlog namun terikat dengan bajet ‘ketat’, HONOR 50 merupakan pilihan terbaik.

Baru sahaja dilancarkan 18 Oktober lalu, HONOR tampil dengan produk terbaru harga HONOR 50 bermula dengan harga RM1,999.

HONOR memahami keperluan pengguna menghasilkan vlog kerana setiap detik adalah kenangan berharga yang perlu direkod, merakam momen-momen yang singkat dan istimewa, dalam video pendek dengan cara autentik.

Berikut disenaraikan 10 sebab HONOR 50 berbaloi untuk merakam kenangan dan
menyelamatkan poket anda:


1. Rakaman Multi-Video, Pengalaman Vlog Sehenti

Telefon pintar canggih ini boleh merakam pandangan hadapan dan belakang secara serentak. Gabungan antara kamera utama belakang, kamera sudut lebar dan kamera depan menghasilkan vlog lebih menarik.

Dengan tiga ciri istimewa iaitu ‘dual-view’ (depan/belakang), ‘picture in picture’;, dan ‘dual-view’ (belakang/belakang), anda tidak perlu risau lagi jika terlepas momen-momen menarik yang tidak sempat terakam dalam kamera.

Rakaman Dual-View (Depan / Belakang) merakam serentak dengan menggunakan kamera depan dan kamera utama.

Dengan rakaman picture-in-picture, lensa belakang mampu merakam pemandangan, sementara lensa hadapan merakam ekspresi muka di ‘real-time’ dalam bentuk bingkai kecil.

Dan bingkai kecil ini dapat diseret dengan bebas dan diletakkan di mana-mana sudut skrin. Bagi fungsi rakaman Dual-View (Belakang / Belakang), kamera utama dan kamera sudut merakam serentak, kamera boleh 6x zoom, pemandangan panorama dan perinciannya boleh dirakam hanya menggunakan satu tangan.

2. Kesinambungan Video,Rakaman Yang Tak Perlu Disunting

HONOR 50 boleh membuat rakaman senang mudah sekali, tidak perlu pasca-penyuntingan. Malahan, anda boleh muat naik rakaman ke Facebook, YouTube, Instagram, Tiktok, dan media sosial lain dengan segera!

Ia membuat rakaman vlog lebih mudah! Ucapkan selamat tinggal kepada penyuntingan yang membosankan!
Rakaman ‘Fast Slow Motion’:Dengan hanya satu klik, anda boleh memilih gerakan pantas 2x atau 4x, atau beralih ke gerakan perlahan 0.5x.

Tukar antara mod sehingga anda dapat bergerak cepat atau lambat bila-bila masa yang anda mahukan. Dan tidak perlu penyuntingan.

Rakaman Single to Dual-View: beralih antara lensa tunggal dan rakaman dwi lensa depan dan belakang bila-bila masa, tidak payah ‘;Cut’; Rakaman Front to Rear: beralih antara lensa depan dan belakang dengan lancar seperti yang anda mahukan tanpa mengganggu rakaman. Tidak perlu lagi memotong momen berharga.

3. Kamera Utama Ultra HD 108MP

108MP Ultra HD kamera yang memecah rekod definisi kamera tertinggi dalam sejarah HONOR, sukar dibayangkan bahawa ini sebenarnya kamera telefon pintar.

Betapa hebatnya kualiti gambar. Nak tahu betapa hebat HONOR 50 yang bertahap bilion piksel? Gambar yang diambile dengannya boleh mencetak poster setinggi satu meter.

4. 32MP Kamera Depan Resolusi Tinggi

32MP sangat sesuai untuk swafoto. Kamera depan akan beralih ke mod sudut lebar depan secara automatik  apabila dua atau lebih orang dalam bingkai yang sama dikesan.

Sudut lebar 90 ° dapat menampung lebih banyak orang di layar. Terdapat juga mod Super Night Potrait yang mengurangkan kebisingan latar belakang , serta mencerahkan dan mengoptimumkan muka, untuk menjadikan muka kelihatan lebih semula jadi dan latar belakang lebih bersinar.

5. Telefon Pintar 5G Ultra-Nipis 175g

HONOR 50 yang lebih ringan, semestinya merupakan pilihan anda pada era rangkaian mudah alih 5G. Berat HONOR 50 hanya 175g, lebih kurang berat satu pek kerepek kentang atau 3 batang gincu. Lebih senang dimasukkan ke dalam poket anda, dan rasanya tepat untuk dipegang di tangan.

6. Skrin 75 Darjah Melengkung

Pada kadar harga sebegini, tidak banyak telefon pintar yang menawarkan ciri skrin melengkung, namun HONOR 50 adalah salah satu daripadanya. Ini tidak hanya membuat skrin terlihat lebih besar, tetapi juga mengurangi kemungkinan terlalu mudah tersentuh secara tidak sengaja kerana permukaan melengkung terlalu tajam. HONOR 50 dilengkapi dengan kadar penyegaran tinggi 120Hz, layar kadar pensampelan sentuhan 300Hz, ia pasti membolehkan pengalaman bergulir dan permainan lebih lancar.

7. Teknologi Lombong Berlian

HONOR 50 didatangi 4 warna termasuk Frost Crystal, Emerald Green, Midnight Black dan HONOR Code. Di antaranya, Frost Crystal menggunakan teknologi perlombongan berlian.

Apabila dilihat di bawah cahaya yang berbeza, ia memantulkan pencahayaan yang warna-warni. Butiran kristal dan tekstur yang kelihatan tiga dimensi dan sentuhan pula amat harus.

8. Pengecasan Pantas HONOR 66W

Pengecasan pantas HONOR 66W, mengecas sehingga 70% dalam masa 20 minit dan megecas ke 100% dalam masa hanya 45 minit.

Sebaik sahaja anda habis secawan kopi, telefon bimbit anda telah siap dicas penuh, sesuai dengan gaya hidup moden yang pantas!

9. Kolaborasi Multi-Skrin

Nikmati ekosistem pintar dengan HONOR Magiclink Multiscreen. Dengan satu ‘tap’, skrin HONOR 50 akan dipaparkan pada skrin HONOR MagicBook.

Anda boleh menghantar laporan kepada majikan melalui WhatsApp dengan hanya tarik dan letak, tanpa menggunakan kabel. Anda juga boleh menjawab panggilan telefon dan video menggunakan kamera dan audio komputer riba.

10. Hadiah Percuma Bernilai Sehingga RM550

Kini masa terbaik membeli HONOR 50! Pra-tempah HONOR 50 dan dapatkan hadiah percuma. Tempoh pra-tempah: mulai sekarang hingga 24 Oktober 2021.

Hadiah Percuma bernilai sehingga:

Pra tempah HONOR 50 (6 + 128GB) mendapat hadiah percuma bernilai sehingga RM250.

Pra-tempah HONOR 50 (8 + 256GB) mendapat hadiah percuma bernilai sehingga RM550.

Anda boleh menyemak senarai Stor HONOR atau singgah ke Stor Diiktiraf HONOR seluruh Malaysia hari ini untuk dapatkan HONOR 50!

Untuk sebarang kemas kini, layari laman Facebook HONOR Malaysia www.facebook.com/HONORMY dan laman sesawang www.hihonor.com/my/.

(Visited 60 times, 1 visits today)

Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button