Ekonomi

SCIB perjelas mengenai LoA daripada Ennova

SARAWAK Consolidated Industries Berhad (SCIB), menjelaskan surat anugerah (LoA) yang diterima daripada Ennova Sdn Bhd bertarikh 7 Jun lalu yang melantik SCIB Properties Sdn Bhd (SCIBP) sebagai sub-kontraktor bagi melaksanakan kontrak kejuruteraan, perolehan, pembinaan dan pentauliahan berhubung dengan projek Penggantian Tiang Lampu Pintar Bersepadu untuk Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

SCIBP merupakan pakar kejuruteraan awam berkata, sebagai tambahan kepada maklumat yang diberikan dalam LoA, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif SCIB Rosland Othman, menyatakan bahawa skop kerja SCIBP termasuk tetapi tidak terhad kepada pembersihan tapak, penggalian dan struktur tapak konkrit bertetulang, meletakkan semua konkrit tetulang. , bolt dan nat, dan plat pada semua struktur keluli lembut, dengan tiang, kelengkapan dan aksesori yang akan dibekalkan oleh Ennova.

“Skop ini juga termasuk kerja-kerja pagar perimeter berantai, pagar keluli lembut dan pembinaan; kerja tanah, meratakan, menetapkan, membuat titik, dan kerja lain yang berkaitan; kerja-kerja mekanikal dan kejuruteraan seperti pendawaian, kotak suis, penyambungan kepada konduit, kabel bumi tanah dan rem serta pemasangan monopole,” kata Rosland lagi.


Beliau berkata, Ennova akan menanggung semua kos pembinaan tiang tersebut termasuk sewa setiap tiang yang didirikan mengikut harga sewa yang dipersetujui antara pihaknya dan DBKL.


Beliau menjelaskan pihaknya tidak mengetahui sebarang pembiayaan atau pengaturan pembiayaan untuk kontrak oleh DBKL.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button