Nasional

Sajat ditangkap di Jeddah?

SELEPAS berpakaian seperti wanita ketika menunaikan umrah dan dikecam oleh netizen, seorang pemilik akaun Facebook mendakwa Sajat telah ditangkap di Jeddah.

Bagaimanapun pihak bertanggungjawab berhubung urusan haji dan umrah Malaysia di Jeddah menafikan berita tersebut.

Sebelum ini dilaporkan polis Arab telah menemui seorang jemaah Malaysia iaitu PU Amin menasihatkan supaya tidak mencemarkan kesuciaan Tanah Suci.

Perbuatan tidak bertanggungjawab jutawan kosmetik, Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjat Kamaruzzaman, 35, yang mencemar nama baik negara dengan berpakaian wanita di Tanah Suci bukan sahaja tular di tanah air malah diketahui pihak berkuasa Arab Saudi.

Menurut Amin, beliau telah ditegur oleh seorang anggota polis yang mengingatkannya supaya tidak melakukan perkara-perkara tidak dibenarkan dan dilaknat Allah SWT.


Apa yang lebih membimbangkan katanya, perbuatan tersebut jika tidak dihentikan, akan turut memberi kesan kepada rakyat Malaysia lain yang ingin menunaikan umrah selepas ini.

Baca juga:

Polis Arab cari Sajat http://bit.ly/2OoApAR

Adab Juwie di Tanah Suci http://bit.ly/2OoApAR

(Visited 319 times, 1 visits today)

Show More

Borhan Abu Samah

Ketua Pengarang Suara Merdeka. Menjadi wartawan sejak 1993 dan pernah bertugas sebagai Pengarang Berita di Utusan Malaysia dan Utusan Malaysia 2.0. Koresponden Utusan Luar Negara di Jakarta. Pernah bertugas sebagai Ketua Biro Utusan Malaysia di Sarawak.

Related Articles

Back to top button