Nasional

Sabah benarkan dine-in, kedai gunting rambut, golf, memancing

KERAJAAN Negeri Sabah membenarkan beberapa aktiviti sosial dan ekonomi termasuk makan dalam restoran dan membuka kedai gunting rambut bermula esok.

Ketua Menteri Sabah Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Hajiji Noor berkata, turut dibenarkan aktiviti sukan dan rekreasi tidak bersentuhan fizikal. Antaranya termasuk golf, memancing dan sukan berbasikal.

Kerajaan Negeri Sabah turut memperluaskan pembukaan aktiviti pembuatan dan perkilangan kepada getah, simen dan cat, kilang berasaskan kayu dan perabut.

Katanya, pembukaan ekonomi dan aktiviti sosial itu selaras dengan Pelan Pemulihan Negara Fasa 1 dengan mengekalkan sebahagian besar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 Negeri Sabah.

Hajiji dalam satu kenyataan berkata, perincian SOP Negeri Sabah akan dikeluarkan dalam masa terdekat.-SM


(Visited 55 times, 1 visits today)

Show More

KHAIRULANUAR YAHAYA

Khairulanuar mempunyai pengalaman sebagai wartawan di Karangkraf, Bernama TV dan terakhir di Utusan Malaysia. Pernah membuat liputan kemanusiaan di Gaza, Pakistan, Jepun, Somalia, Lubnan dan Syria. 'Kehilangan' jurukamera, Noramfaizul ketika sama-sama bertugas di Somalia sesuatu yang tidak pernah beliau lupakan.

Related Articles

Back to top button