Rencah Hidup

Remaja dikecam mandi guna air mineral

KECOH di media sosial selepas video yang memaparkan seorang remaja mandi menggunakan air mineral tular dan mendapat kecaman netizen.

Rata-rata menganggap tindakan remaja itu sebagai satu pembaziran terutamanya bila mengenangkan terdapat beberapa negara yang masih sukar mendapatkan bekalan air bersih.

“Kau ingat kau Michael Jackson? Mandi air biasa tak boleh ker?

“Kau dengar sini, dekat Zimbabwe, Uganda sana bukan main susah orang nak dapat air bersih, kau boleh buat mandi jer air mineral? Bapa kau menang PRN eh?” jerit individu yang merakamkan aksi remaja berkenaan.

Hal itu kemudiannya mendapat perhatian pengasas Strawin Food Industries Sdn Bhd, Mohamad Faruqi Mohamad Nazri yang tampil mengulas mengenai situasi terbabit.


Penjelasan dari Pengasas Strawin Food Industries Sdn Bhd, Mohamad Faruqi Mohamad Nazri

“Pagi ini saya dikejutkan dengan posting di Twitter yang dikaitkan dengan kami. Video TikTok seorang remaja bernama Amirul mandi dalam tub menggunakan air mineral Muarra keluaran kami.

“Tindakan itu dimarahi seorang lelaki yang dipercayai kenalannya. Pelbagai tindak balas daripada pengguna Twitter, ada yang mengecam, ada yang memuji.

“Saya sendiri mengambil perhatian atas perkara ini. Produk ini merupakan air mineral dengan kadar pHnya 7.6, lebih beralkali dan baik untuk kesihatan kulit.

https://www.tiktok.com/@amirulasyari/video/7080372724484361498?_r=1&_t=8RAEgp7J87u&social_sharing=v1

“Muarra juga merupakan penaja rasmi kepada KL City Football Club dan MUFC yang mula beroperasi di Melaka. Kini sedang berkembang seluruh semenanjung Malaysia dan Sabah, Sarawak.

“Saya juga ingin ucapkan terima kasih kepada pihak Amirul yang mandi menggunakan produk Muarra itu. Kalau dia tak buat, mungkin kita tak tahu manfaat air mineral.

“Mungkin nanti kita boleh jemput pakar terutama dermatologis untuk mengulas mengenai mandi air mineral. Terima kasih kerana menyokong Muarra,” ujarnya.

Sehingga kini video di TikTok itu telah mendapat lebih 157,000 tontonan dan 100,000 tontonan serta 400 ulang kicau di Twitter. – SM

(Visited 58 times, 2 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button