Bola SepakSukan

Reaksi penyokong Chelsea berbelah bahagi tentang pembelian Hakimi

SELEPAS memenangi piala Liga Juara-juara, Chelsea kini sedang memperkukuhkan lagi barisan para pemainnya untuk pastinya bagi mencapai lebih banyak kejayaan.

Terbaharu hangat diperbualkan ialah rancangan Chelsea untuk membeli bek saya Inter Milan, Achraf Hakimi.

Chelsea telah menandingi tawaran yang dibuat oleh PSG untuk bek sayap Hakimi, menurut laporan dari Sky Sports, dan para penyokong telah memberi reaksi berbeza di Twitter.

Inter berminat untuk meminjam Emerson Palmieri dan membeli Andreas Christensen dari the Blues.

Emerson dilihat tidak serasi gaya permainannya dengan Chelsea, manakala Christensen memang jarang diturunkan kerana prestasi yang kurang memberangsangkan.


Ramai penyokong yang membuat ciapan supaya permintaan Thomas Thucel ditunaikan selaku jurulatih yang membawa kemenangan kepada Chelsea.

Kemampuan Thucel merangkul kejuaraan besar tanpa dengan pemain sedia ada ketika dia menyertai Chelsea pada separuh musim dari tangan Frank Lampard itu harus dihormati.

Simeone Inzaghi juga berminat dengan Andreas Christensen dan the Blues berharap kesepakatan dapat dicapai dalam waktu dekat.

Inter mahukan Palmieri dipinjamkan, walaupun Chelsea sangat suka perjanjian kekal yang akan berlangsung musim panas ini.

Diperkirakan bahawa tawaran yang dibuat oleh The Blues masih kurang daripada harga permintaan 68 juta £ Inter.

Minat untuk duo Chelsea, bagaimanapun, dapat membantu melicinkan perjanjian.

Hakimi adalah bekas pemain Real Madrid dan Borussia Dortmund yang mempunyai potensi untuk terus meningkat.

Dia menjaringkan tujuh gol dan mencatatkan 11 assist musim lalu ketika Inter memperoleh gelaran Serie A pertama mereka dalam beberapa tahun.

Sumbangan golnya dan gaya permainan semua tindakan benar-benar menarik perhatian dan Chelsea berharap dapat mendapatkan pemainnya musim panas ini.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Show More

Borhan Abu Samah

Ketua Pengarang Suara Merdeka. Menjadi wartawan sejak 1993 dan pernah bertugas sebagai Pengarang Berita di Utusan Malaysia dan Utusan Malaysia 2.0. Koresponden Utusan Luar Negara di Jakarta. Pernah bertugas sebagai Ketua Biro Utusan Malaysia di Sarawak.

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button