Hiburan

Ramli Sarip bakal menggegarkan 6 lokasi dalam ‘Konsert Jelajah 2022’

Papa Rock Datuk Ramli Sarip bersedia untuk menghiburkan rakyat Malaysia di seluruh negara dalam konsertnya yang akan datang mulai bulan depan.

Bertajuk Konsert Jelajah Datuk Ramli Sarip 2022 — Cinta Di Sebalik Musim, legenda muzik kelahiran Singapura berusia 69 tahun itu bakal menggegarkan peminat di Johor Baru pada 7 Okt diikuti Melaka (14 Okt), Kuala Lumpur (29 Okt), Kota Kinabalu (12 Nov), Kuching (20 Nov) dan Kota Baru (25 dan 26 Nov).

“Saya tidak akan bersendirian di konsert itu. Akan ada Datuk Nash dan Man Kidal di KL, Dayang Nurfaizah di Sabah dan Kamrulbahrin Husin di Kelantan,” kata Ramli dalam laporan berita semalam.

Beliau berkata, selalunya bagus untuk berkongsi pentas dengan rakyat Malaysia yang berbakat, terutamanya rakan lama yang sangat berbakat dan popular dengan pencinta muzik.

Ramli juga berkata, setiap lokasi adalah “persembahan berbeza” dan Kamarulbahrin, penyanyi pop tradisional Kelantan akan memasukkan wayang kulit dalam persembahannya.


“Konsert saya akan dibuat khusus untuk penonton di setiap lokasi. Bagaimanapun, persamaan mereka adalah 70 peratus kerana elemen utamanya ialah muzik rock.”

Penganjur acara Rasa Karya dengan kerjasama Silver Gold Collector Club Official Empire dan Ninox Idea menawarkan 500 hadiah istimewa untuk peminat, dalam bentuk jongkong emas peringatan 0.5 gram.

Setiap bar disertakan dengan Edisi Terhad album Ramli terbaharu Rasa.

Konsert itu akan diadakan di Persada Johor di Johor Baru, LaCrista Hotel di Melaka, Zepp Kuala Lumpur, Pusat Konvensyen Antarabangsa Sabah di Kota Kinabalu, Dewan Majma Tuanku Abdul Halim Muadzam Shah di Kuching, dan Grand Riverview Hotel di Kota Baru.

Tiket ke konsert 8 malam (Kuching dan Kota Kinabalu) dan 8.30 malam (Johor Baru, Melaka, Kuala Lumpur dan Kota Baru) berharga dari RM108 hingga RM1,200 dan boleh didapati di www.ilassotickets.com. – SM

 

(Visited 112 times, 2 visits today)

Show More

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button