Nasional

Raja Perlis lancar pelan strategik MAIPs

Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail berkenan berangkat melancarkan simbolik ‘Perancangan Strategik MAIPs 2021-2025’ yang diadakan di Balai Menghadap Kuning, Istana Arau.

Berangkat sama ialah Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail yang juga merangkap Tuanku Yang DiPertua MAIPs yang menitahkan bahawa ‘Perancangan yang telah dibangunkan, menuntut kepada keperluan untuk mempersiapkan seluruh ekosistem MAIPs dalam mendepani segala cabaran mendatang’.

Tambah baginda lagi, beberapa perancangan melalui Pelan Strategik MAIPs 2021-2025 telah dirangka menerusi 6 teras utama yang telah dikenal pasti seperti ‘Pemantapan Agihan Holistik’, ‘Kelestarian Khazanah Dan Hasil’, ‘Mercu Tanda Gemilang’, ‘Pengiktirafan dan Penarafan’, ‘Kegemilangan Antarabangsa’ serta ‘Kebanggaan Organisasi Dan Turun Padang’.

Turut hadir, Mufti Perlis, Datuk Arif Perkasa Dr. Mohd Asri Zainul Abidin dan Ketua Pegawai Eksekutif MAIPs, Hj Mohd Nazim Mohd Noor.

Mohd Nazim pula memaklumkan bahawa afalah diharapkan dengan adanya 6 teras utama tersebut, secara tidak langsung dapat membantu MAIPs dalam mengatur perancangan dengan lebih teliti, berkesan dan sistematik bagi merealisasikan segala hasratnya dalam mengangkat peranannya mencapai sasaran pencapaian dalam tempoh 5 tahun yang akan datang iaitu “Mengukuh Qiadah Mengislah Ummah”.

(Visited 210 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Borhan Abu Samah

Ketua Pengarang Suara Merdeka. Menjadi wartawan sejak 1993 dan pernah bertugas sebagai Pengarang Berita di Utusan Malaysia dan Utusan Malaysia 2.0. Koresponden Utusan Luar Negara di Jakarta. Pernah bertugas sebagai Ketua Biro Utusan Malaysia di Sarawak.

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button