Nasional

Radzi mahu bangunkan ekonomi dan pelancongan Putrajaya

Radzi Jidin dari Perikatan Nasional berkata beliau akan berusaha ke arah merealisasikan potensi ekonomi dan pelancongan Putrajaya sekiranya beliau memenangi kerusi itu pada pilihan raya umum ke-15 (PRU15).

Naib presiden Bersatu itu juga berkata beliau mahu menyelesaikan isu yang melibatkan kuarters kerajaan dan pengangkutan awam.

Beliau berkata tidak lama lagi beliau akan menerbitkan butiran mengenai visinya untuk membawa Putrajaya ke peringkat seterusnya.

“Kita perlu menyediakan lebih banyak peluang untuk pembangunan ekonomi,”

“Generasi baharu telah bertanya apakah peluang yang ada untuk mereka, tetapi nampaknya terlalu sedikit di Putrajaya.”


Radzi dihantar bertempur di Putrajaya kerana gabungan itu memerlukan calon yang “kuat” untuk menentang Tengku Adnan Mansor dari Barisan Nasional.

Beliau tidak asing di kawasan itu kerana aktif di Putrajaya sejak berpindah ke sana pada 2018, katanya.

“Hakikat bahawa saya telah tinggal di sini bermakna saya tahu masalah yang dihadapi oleh orang ramai.”

Beliau juga berkata pengalamannya dalam hal ehwal ekonomi dan kementerian pendidikan serta tinggal di luar negara akan berguna untuk membantu Putrajaya mencapai potensi sepenuhnya.

Walaupun terpaksa berdepan dengan bekas ahli parlimen Putrajaya dan menteri wilayah persekutuan Tengku Adnan, Radzi berkata beliau yakin telah turun padang untuk bertemu dengan pengundi.

Putrajaya telah menjadi kubu kuat BN sejak kerusi itu mula ditandingi pada 2004. Tengku Adnan telah berkhidmat sebagai Ahli Parlimennya sejak itu.

Kali ini, perebutan Putrajaya akan menyaksikan pertembungan enam penjuru antara Radzi, Tengku Adnan, Noraishah Mydin Abdul Aziz (Pakatan Harapan), Rosli Ramli (Gerakan Tanah Air) serta calon bebas Lim Fice Bee dan Samsudin Mohamad Fauzi.

 

 

(Visited 20 times, 2 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button