Ekonomi

Proven Land umum pelaburan dalam EXSIM

Proven Land Sdn. Bhd. (Proven Land), mengumumkan pemeteraian perjanjian dengan anak syarikat milik penuh EXSIM Development Sdn. Bhd. (EXSIM) untuk melanggan pegangan dalam syarikat pembangunan hartanah terkenal itu.

Kerjasama ini membolehkan Proven Land mendapat manfaat daripada portfolio projek yang pelbagai dan inovatif yang menjanjikan peluang pertumbuhan dan pembangunan yang ketara.

EXSIM yang terkenal dengan projek termaju, hijau dan mampan, mempunyai kehadiran yang menonjol dalam sektor pembangunan hartanah.

Beberapa projek hospitaliti terkenal EXSIM yang telah berjaya disiapkan termasuk Expressionz Professional Suites @ Tun Razak, Ceylonz Suites @ Bukit Ceylon, Scarletz Suites @ KL City Centre dan Mossaz @ Damansara Perdana.

Dengan sejarah kecemerlangan dan pelbagai pembangunan yang berjaya, EXSIM telah memainkan peranan penting dalam membentuk landskap bandar dan memacu pertumbuhan ekonomi.

Perkongsian ini bersedia untuk memanfaatkan kepakaran pihak-pihak untuk memupuk pertumbuhan yang ketara dalam sektor hartanah.

Pengarah Proven Land Jack Leong berkata, pelaburan mereka dalam EXSIM menandakan peristiwa penting untuk syarikat.

:Dengan melanggan kepentingan, kami bersedia untuk memanfaatkan projek dan kepakaran inovatif mereka, meningkatkan portfolio kami dan mencipta peluang baharu untuk pertumbuhan.

“Kerjasama ini menekankan komitmen kami terhadap sektor berpotensi tinggi dan memacu kemakmuran ekonomi di rantau ASEAN,” katanya

Pengarah Urusan EXSIM, Lim Aik Hoe, berkata mereka berbesar hati mengalu-alukan Proven Land sebagai rakan kongsi mereka.

“Kerjasama ini menandakan keyakinan mereka EXSIM dalam membina pembangunan yang lebih hijau dan mampan, sambil meningkatkan gaya hidup pembeli kami.

“Kami berharap dapat mempunyai lebih banyak perkongsian dengan Proven Land pada masa hadapan, mungkin dalam komponen pembangunan yang berbeza juga,” katanya.

Pada hari yang sama, Proven Land juga memeterai perjanjian dengan Octowill Trustees Berhad (“Octowill”), yang akan menyokong pembangunan Proven Land pada masa hadapan.

Pihak Pengurusan Pemegang Octowill Trustees, berkata, “Pelaburan kami dalam Proven Land menggariskan kepercayaan kami terhadap visi strategik dan berpotensi teguh. Kerjasama ini ditetapkan untuk membuka kunci nilai penting bagi pihak berkepentingan kami dan memacu pertumbuhan yang mampan, terutamanya dalam landskap pembangunan bandar yang berkembang pesat.”

Memandang ke hadapan, Proven Land kekal optimistik tentang pertumbuhan masa depan landskap pembangunan hartanah di Malaysia. Syarikat komited untuk mengenal pasti dan memanfaatkan peluang berpotensi tinggi, memacu inovasi, dan menyumbang kepada kemakmuran ekonomi di rantau ini. – SM

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka klik dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button