Ekonomi

Proton lancar Iriz dan Persona baharu yang penuhi tuntutan digital

PROTON melancarkan Proton Iriz dan Persona 2022 yang baharu dengan elemen reka bentuk yang diperbaharui serta ciri yang dipertingkatkan.

Dalam satu kenyataan, ia mengatakan penambahan terbaru untuk rangkaian syarikat juga hadir dalam warna baru, sambil menawarkan keselesaan dan keselamatan yang lebih baik untuk semua penumpang.

Ketua Pegawai Eksekutif Proton Edar, Roslan Abdullah berkata, Proton Iriz dan Persona telah menjadi pilihan  banyak peminat sejak diperkenalkan, oleh itu pembuat kereta nasional itu telah memperbaharui dengan perubahan gaya baru untuk menarik minat pengguna yang lebih luas.

“Perubahan gaya dan penambahan varian aktif baru untuk Proton Iriz akan membantu meningkatkan daya tarikan visual mereka sementara perubahan yang telah kami buat pada sistem dalaman dan infotainment memastikan mereka memberikan keselesaan dan kesambungan yang lebih baik sambil mengekalkan pengalaman pemanduan tanda dagangan Proton,” katanya .

Pada Proton Iriz, ia menampilkan profil baru dan disajikan dengan warna merah sementara Proton Persona dilengkapi dengan krom tambahan untuk membingkai logo Proton baru dengan lebih baik.


“Penampilan yang diperbaharui untuk model 2022 juga termasuk lampu depan LED yang menyokong hidup / mati secara automatik dan mengikuti fungsi tiba di rumah. Reka bentuknya dilengkapi dengan roda aloi 16 inci baharu, kemasan atap hitam dan kemasan baru pada lampu kombinasi belakang, ”katanya.

Warna luaran baru, Citric Orange dan Passion Red untuk 2022 Proton Iriz dan Space Grey untuk 2022 Proton Persona.

Perubahan yang paling ketara pada bahagian dalam Proton Iriz dan Persona 2022 adalah pengenalan unit kepala infotainment terapung lapan inci baru dengan fungsi perintah suara yang telah diperbaharui untuk mengawal tingkap penyaman udara dan pemandu.

Proton Persona Premium 2022 sementara itu didatangkan dengan tempat duduk dan penutup pintu yang ditutupi dengan kulit berwarna coklat (dalam warna yang sama yang muncul pada Proton X70) untuk penampilan reka bentuk dalaman yang baru.

Dengan total enam port USB – tiga di depan, dua di belakang dan satu di belakang cermin pandang belakang, untuk menghidupkan cam dash, kedua Proton Iriz dan Persona 2022 memiliki outlet kuasa yang cukup untuk memenuhi tuntutan digital gaya hidup.

Yang terakhir ini juga menawarkan ruang but 510 liter yang dapat diperluas dengan melipat tempat duduk belakang.

Selain itu, kedua-duanya juga menawarkan kamera belakang dan sensor parkir untuk memberikan bantuan tempat letak kenderaan visual dan didengar sementara suis mod ECO mendorong pemanduan yang lebih cekap menghasilkan penggunaan bahan bakar yang lebih baik. -SM

(Visited 303 times, 1 visits today)

Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button