Negeri

Penjawat awam Kedah dapat RM1,000; barisan hadapan dapat RM200

Kerajaan negeri Kedah hari ini mengumumkan bantuan khas kewangan RM1,000 kepada penjawat awam di negeri ini serta sumbangan ‘one-off’ RM200 kepada petugas barisan hadapan Jabatan Kesihatan Negeri (JKN) Kedah.

Menteri Besar, Muhammad Sanusi Md Nor ketika membentangkan Belanjawan Kedah 2021 pada persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Kedah berkata, bantuan kewangan untuk semua penjawat awam dan anggota pentadbiran negeri melibatkan peruntukan berjumlah RM5.6 juta itu akan dibayar bulan depan.

“Bayaran untuk petugas barisan hadapan JKN Kedah adalah bagi menghargai pengorbanan serta kerja keras mereka, dan ia akan dikreditkan ke akaun penerima akhir tahun ini,” katanya.

Beliau berkata, kerajaan negeri sangat menghargai semua kakitangan awam di negeri ini yang sentiasa komited dalam melaksanakan semua dasar dan arahan seperti menguruskan Pusat Kawalan Operasi Bencana ketika pandemik COVID-19, penyaluran bantuan kepada mereka yang memerlukan dan melaksanakan projek-projek pembangunan yang dirancang sepanjang tahun 2020.

Katanya kerajaan negeri juga sentiasa mengalu-alukan rakyat negeri ini daripada pelbagai kepakaran untuk turut menyumbang buah fikiran dan pandangan demi kemajuan dan kesejahteraan negeri. – Bernama
(Visited 105 times, 1 visits today)


PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button