Parlimen

Peruntukan Belanjawan 2021 Kementerian Luar lulus undi suara

DEWAN Rakyat hari ini meluluskan peruntukan untuk Kementerian Luar di bawah Rang Undang-undang (RUU) Perbekalan (Belanjawan) 2021 di peringkat jawatankuasa.

Timbalan Speaker Dewan Rakyat, Datuk Seri Azalina Othman Said mengumumkan perkara itu selepas majoriti ahli Parlimen memberi sokongan menerusi undi suara.

Penggulungan Rang Undang-undang Perbekalan 2021 peringkat jawatankuasa bagi Kementerian Luar Negeri dilakukan oleh Timbalan Menteri Luar Datuk Kamarudin Jaffar.

“Alhamdulillah, penggulungan Rang Undang-undang Perbekalan 2021 peringkat jawatankuasa bagi Kementerian Luar Negeri diluluskan.


“Tahniah Timbalan Menteri Luar, Dato’ Kamarudin Jaafar dan seluruh warga Wisma Putra!” kata Menteri Luar Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein di Facebook.

Kementerian Luar menerima peruntukan berjumlah RM778 juta dalam Belanjawan 2021-SM

 

 

(Visited 118 times, 1 visits today)

Show More

KHAIRULANUAR YAHAYA

Khairulanuar mempunyai pengalaman sebagai wartawan di Karangkraf, Bernama TV dan terakhir di Utusan Malaysia. Pernah membuat liputan kemanusiaan di Gaza, Pakistan, Jepun, Somalia, Lubnan dan Syria. 'Kehilangan' jurukamera, Noramfaizul ketika sama-sama bertugas di Somalia sesuatu yang tidak pernah beliau lupakan.

Related Articles

Back to top button