Hiburan

Penyanyi Justin Townes meninggal dunia pada usia 38

JUSTIN Townes Earle – penyanyi, penggubah lagu dan pemuzik – meninggal dunia dipercayai akibat pengambilan dadah berlebihan.

Mendiang meninggalkan isteri dan seorang anak perempuan.

Jurucakap Jabatan Polis Metro Nashville memberitahu portal berita hiburan E! bahawa siasatan awal terhadap kejadian itu, kematian Earle “kemungkinan berkaitan dengan dadah berlebihan.”

Pada hari Ahad, 23 Ogos, pegawai melakukan pemeriksaan awam  setelah rakannya yang berusia 38 tahun menghubungi pihak berkuasa dan mengatakan bahawa dia tidak mendengar khabar Townes sejak Khamis.

Anggota Jabatan Bomba Nashville telah memecah masuk ke apartmen Earle dan menemukan dia sudah tidak bernyawa.


“Tidak ada tanda-tanda pergelutan atau sesuatu yang mencurigakan,” kata jurucakap itu.

Justin Townes Earle, penyanyi-penulis lagu dan pemuzik di belakang beberapa lagu popula termasuk “Nothing’s Gonna Change The Way You Feel About Me Now” dan “Single Mothers”.

“Dengan kesedihan yang teramat sangat, kami ingin memberitahu tentang pemergian anak lelaki, suami, ayah dan rakan kami Justin,” demikian pengumuman di akaun Instagram rasminya pada hari Ahad, 23 Ogos.

“Sebilangan besar dari anda bergantung pada muzik dan liriknya selama bertahun-tahun dan kami berharap muziknya akan terus membimbing anda, ” demikian ungkap kenyataan di Instagram itu.

Kenyataan itu diakhiri ungkapan ‘Justin sayang… anda akan dirindui’ bersama dengan lirik lagu yang diciptanya padak dari lagu 2014, ‘Looking for a Place to Land’.

Selepas menghasilkan album kelapan dalam jangka masa lebih dari satu dekad — termasuk yang terakhirnya, The Saint of Lost Causes, pada tahun 2019 — Justin berusaha memerangi ketagihan – tabiat buruk sejak awal usia remajanya.

Ketika dia menjelaskan kepada The Scotsman pada tahun 2015, “Saya bukan salah seorang daripada mereka yang keliru. Saya tidak boleh berhenti dalam sama satu hari… dan saya saya tahu saya tidak boleh berhenti pun… Saya selalu tahu ada sesuatu yang berbeza tentang cara saya menggunakan dadah dan minum seperti yang dilakukan oleh rakan-rakan saya, tetapi adalah sesuatu yang sukar untuk bangun ketika anda berusia 16 tahun dan menyedari bahawa anda tidak boleh berhenti menembak. “

(Visited 61 times, 1 visits today)

Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button