Uncategorized

Penjana: RM30 sebulan guna pengangkutan awam tanpa had

PENGGUNA pengangkutan awam di Lembah Kelang yang menggunakan perhidmatan yang diselia oleh Prasarana Malaysia Berhad hanya perlu membayar RM30 sebulan bagi penggunaan tanpa had.

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Mohd. Yassin berkata Program MY30 itu akan bermula pada 15 Jun ini dan tamat sehingga Disember tahun ini.

“Saya memahami keperluan saudara-saudari yang menggunakan pengangkutan awam untuk keluar bekerja dan melakukan aktiviti-aktiviti lain.

“Bagi meringankan beban kos pengangkutan, Kerajaan akan memperkenalkan Program MY30 di mana pengguna hanya perlu membayar RM30 sahaja sebulan untuk menikmati pas perjalanan tanpa had bagi pengangkutan awam di bawah seliaan Prasarana di Lembah Klang,” kata Muhyiddin dalam perutusan khas Pelan Jana Semula Ekonomi Negara atau Penjana sebentar tadi.

Menurutnya, inisiatif tersebut terbuka kepada warganegara Malaysia sahaja.


“Saya ingin mengingatkan saudarasaudari supaya mematuhi SOP dan mengamalkan penjarakan sosial ketika
menggunakan pengangkutan awam,” kata Muhyiddin.-SM

(Visited 99 times, 1 visits today)

Show More

KHAIRULANUAR YAHAYA

Khairulanuar mempunyai pengalaman sebagai wartawan di Karangkraf, Bernama TV dan terakhir di Utusan Malaysia. Pernah membuat liputan kemanusiaan di Gaza, Pakistan, Jepun, Somalia, Lubnan dan Syria. 'Kehilangan' jurukamera, Noramfaizul ketika sama-sama bertugas di Somalia sesuatu yang tidak pernah beliau lupakan.

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button