Luar NegaraSukan

Pemilik Chelsea Roman Abramovich beri penginapan percuma kakitangan NHS di Hotel Millennium Stamford Bridge

Kelab bola sepak Chelsea telah memindahkan tetamu keluar dari Hotel Millennium mereka untuk menempatkan kakitangan NHS dari hospital-hospital di barat London di tengah-tengah krisis koronavirus.

Pemilik Roman Abramovich menawarkan penggunaan NHS hotel, di Stamford Bridge, dan komited untuk menanggung semua kos.

Kakitangan asymptomatic, seperti doktor dan jururawat, akan tinggal di sana untuk menjimatkan masa yang lama selepas tugas meletihkan. Ini adalah untuk tempoh dua bulan permulaan.

Jutawan Rusia Abramovich dikatakan datang dengan idea asalnya, sebelum pengerusi Bruce Buck menghubungi NHS.

Kenyataan Chelsea: ‘Kelab Bola Sepak Chelsea menyertai pasukan perubatan terhadap wabak koronavirus di London dengan menawarkan Perkhidmatan Perubatan Kebangsaan  (NHS) Millennium Hotel di Stamford Bridge sebagai tempat penginapan percuma.


‘Inisiatif itu idea dari pemilik kelab Roman Abramovich dan, selepas berhubung dengan NHS oleh Pengerusi Bruce Buck, ia memutuskan cara terbaik Chelsea dapat membantu NHS untuk menyediakan penginapan untuk kakitangan NHS. Abramovich akan menanggung kos penginapan. – Agensi

(Visited 66 times, 1 visits today)

Show More

Borhan Abu Samah

Ketua Pengarang Suara Merdeka. Menjadi wartawan sejak 1993 dan pernah bertugas sebagai Pengarang Berita di Utusan Malaysia dan Utusan Malaysia 2.0. Koresponden Utusan Luar Negara di Jakarta. Pernah bertugas sebagai Ketua Biro Utusan Malaysia di Sarawak.

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button