Hiburan

Pelawak Vicha berkahwin dengan lelaki Nigeria

KUALA LUMPUR: Pelawak dan pelakon Indonesia Vicha telah berkahwin dengan lelaki Nigeria berusia 32 tahun sejak tiga tahun lalu.

Menurut laporan Harian Metro, artis berusia 33 tahun yang nama sebenarnya Refika Novianti Faturohman itu telah berkahwin dengan lelaki bernama Johnson.

Pasangan itu juga mempunyai seorang anak lelaki berusia 2 tahun bernama Michael Trevor Ayomide.

“Selepas beberapa kali gagal bercinta dengan lelaki Melayu dan Cina, akhirnya saya memutuskan untuk mendirikan rumah tangga dengan Johnson pada Ogos 2018.

“Saya berkenalan dengannya ketika majlis makan malam di rumah rakan yang juga berkahwin dengan lelaki warga Nigeria.


“Ketika itu, beberapa lelaki warga Nigeria datang ke rumah rakan saya dan saya mula berbual dengan Johnson yang pendiam dan agak pendiam berbanding rakannya yang lain yang cuba mendekati saya.

“Sejak itu, kami terus berhubung. Saya takut untuk berkawan dengan warga Nigeria pada mulanya kerana mereka sering dilabel secara negatif.

“Tetapi selepas mengenalinya, Johnson benar-benar menjaga saya dengan baik dan seorang yang romantik,” katanya.

Tambah Vicha, dia mula berkenalan dengan Johnson tujuh tahun lalu sebelum memutuskan untuk mengikat tali pertunangan dengannya di sebuah madrasah di sini.

“Ketika kami mula-mula bertemu, Johnson masih seorang pelajar di universiti swasta. Kami kemudiannya membangunkan perniagaan makanan bersama-sama.

“Apa yang membuatkan saya jatuh cinta dengannya adalah hakikat bahawa dia seorang yang penyayang, romantik dan matang,” katanya.

Calon Maharaja Lawak Mega yang pernah membintangi pelbagai filem cereka dan drama bersiri Malaysia itu mempunyai tiga anak perempuan hasil perkahwinan terdahulu iaitu Aurel Angelina Khezya, Listy Arum Tresnasih dan Michelle Averina Chalista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 174 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button