Luar Negara

Pasangan tidak berpakaian dengan kesan tembakan ditemui di dalam kubur

SEPASANG suami isteri ditemui dalam kubur baru pada Khamis oleh seorang penduduk kampung yang sedang mengumpul hasil hutan.

Laporan Bangkok Post mengatakan lelaki dan wanita itu tidak dikenali penduduk tempatan di kawasan itu.

Penduduk kampung itu menemui longgokan tanah segar yang ditutup dengan dahan berhampiran kampung Ban Don Lai di tambon Tha Yia, iaitu kira-kira 400 meter dari jalan terdekat.

Selepas memaklumkan ketua kampung, mereka kembali ke tapak itu bersama penduduk lain dan mula menggali sehingga mereka melihat bahagian tubuh manusia.

Mereka kemudian memaklumkan polis dan pekerja penyelamat menggali mayat seorang lelaki dan wanita, tertimbus kurang satu meter ke bawah. Kedua-dua mangsa berbogel.


Ketua kampung Thepbancha Saikrathok berkata, mayat wanita itu berada di atas mayat lelaki di dalam kubur, dan setiap satunya kebanyakannya ditutup dengan lapisan simen.

Pada mulanya dianggarkan mereka telah mati sekurang-kurangnya tiga hari. Penduduk tempatan berkata mereka tidak mengenali mereka, dan tiada laporan orang hilang di kawasan itu.

Polis berkata kemungkinan mereka dibunuh di tempat lain dan mayat mereka dibawa ke hutan dan disembunyikan.

Kedua-dua mayat itu dibawa ke Hospital Chok Chai untuk bedah siasat penuh bagi menyokong siasatan dan pengecaman.

Wanita itu mempunyai tatu di belakangnya dan tatu corak bunga yang tersendiri di lengan bawah kanan dan tangan kanannya.

Polis telah mengedarkan gambar tatu itu untuk membantu mengenal pasti mangsa, yang dipercayai warga asing, mungkin pekerja asing, kerana corak tatu itu tidak popular di kalangan warga Thailand.

Pegawai yang bercakap dengan syarat tidak mahu namanya disiarkan kemudian berkata kedua-dua mangsa telah ditembak di kepala dan doktor mengesahkan mereka telah mati sekurang-kurangnya seminggu. -SM

(Visited 293 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button