Hiburan

Nora Danish kembali single, berakhir rumah tangga bersama Nedim

SETELAH 7 tahun berumah tangga akhirnya ikatan selebriti, Nora Danish bersama Nedim Nazri dilaporkan sudah bercerai secara baik.

Menurut laporan Berita Harian, Nedim melafazkan cerai talak satu di hadapan Hakim Syarie, Abdul Fattah Datuk Kamarudin di Mahkamah Syariah Wilayah Persukutuan di Mahkamah Sayriah Wilayah Persukutuan Jalan Duta pada pukul 8.34 malam tadi.

Nora berharap agar peminatnya di luar mendoakan baik-baik buat diri mereka yang lebih utama sekarang ini katanya adalah untuk membesarkan anak-anak.

‘’Saya dan juga bekas suami saya, sudahpun mendapat persetujuan bersama untuk mengakhiri perkahwinan kami yang sudah kami dirikan selama tujuh tahun. Ia berakhir di sini.

‘’Yang paling penting apa yang boleh saya katakan tujuan kami pada hari ini adalah untuk membesarkan anak-anak kami dengan penuh kasih sayang dan positif.

‘’Jadi saya harapkan sangat pada anda semua mendoakan yang terbaik buat kami dan juga keluarga kami.

‘’Yang paling penting saya harap tiada teori-teori di luar sana mengenai perpisahan kami kerana kami sangat mementingkan keharmonian kedua-dua belah keluarga dan anak-anak kami.

 

Walau bagaimanapun, Nedim yang hadir tanpa peguam memilih untuk mengunci mulut dan enggan mengulas lanjut mengenai penceraiannya itu.

Terdahulu, Nora atau nama sebenarnya Nora Mohd Danish Hanif mendedahkan rumah tangga yang dibina bersama Nedim sejak 2017, bergolak pada 29 April lalu.

Namun, pelakon ‘Polis Evo 3’ itu memaklumkan bahawa dia sedang berusaha sedaya upaya untuk menangani situasi yang berlaku dengan sebaik mungkin agar tidak terjadi perkara negatif yang boleh memberi kesan kepada anak.

Sekadar info, Nora dan Nedim mendirikan rumah tangga pada 30 Mac 2017 dan hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan anak lelaki, Mohamed Neqayl yang berusia enam tahun.

Untuk rekod, Nora pernah berkahwin dengan Datuk Rizal Ashram Ramli atau Jejai pada 20 Jun 2006 dan dikurniakan anak lelaki, Putra Rayqal, 15 sebelum disahkan bercerai pada 2008.

Artikle Berkaitan :>

“Alahai.. Tak Pernah Tak Cantik,” – Peminat Puji Nora Danish

 

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka klik dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button