Ekonomi

MITEC menang 4 anugerah di HAPA Awards Malaysia 2023-2024

PENGENDALI ruang pameran terkemuka di Malaysia, Pusat Perdagangan dan Pameran Antarabangsa Malaysia (MITEC) telah dianugerahkan sebagai Pemenang Destinasi Pelancongan Terbaik Malaysia di bawah kategori MICE, Anugerah Ketahanan HAPA 2023, Personaliti Hospitaliti & Pelancongan Terbaik Malaysia untuk Kepimpinan Impak Positif dan 30 Chef Terbaik HAPA untuk Master of Banquet Chef of the Year di HAPA Awards Malaysia Siri 2023-2024!

Ketua Pegawai Eksekutif, Mala Dorasamy, berkata “Adalah satu penghormatan untuk memenangi bukan satu tetapi kesemua empat anugerah yang dicalonkan di HAPA Awards Malaysia. Anugerah ini mengiktiraf MITEC sebagai peneraju dan kami berbesar hati menerima kesemua anugerah sulung ini.”

“Pengiktirafan ini mengukuhkan kedudukan kami sebagai pilihan yang tepat untuk penganjur dan perancang antarabangsa untuk menganjurkan acara global utama mereka. Kami lebih bermotivasi untuk terus mendorong, sebagai tempat dan infrastruktur penting bandar, dalam menyumbang kepada kesan ekonomi Kuala Lumpur dan Malaysia.”

MITEC juga menerima Anugerah 10 Destinasi Terbaik Terbaik Malaysia meraikan Ketahanan dan Kecemerlangan Industri Hospitaliti, F&B, Kulinari dan Pelancongan di Malaysia. Ia menyerlahkan penubuhan perkhidmatan berkualiti tertinggi dan pengurusan acara yang sangat baik untuk mencipta pengalaman luar biasa. Layanan luar biasa MITEC, F&B terkemuka dan kepakaran kulinari telah menjadikannya tempat dalam Anugerah Destinasi Terbaik 10 Teratas Malaysia.

Anugerah HAPA yang dikenali sebagai “Oscar’s in Hospitality” juga telah menganugerahkan MITEC Anugerah Ketahanan untuk mengatasi cabaran pandemik pada 2020 dan 2021. Pusat ini menarik diri untuk memastikan pembukaan semula tempat yang selamat dan mampan selepas pengangkatan. sekatan yang memberi kesan kepada industri acara perniagaan mulai sekitar Oktober 2022.

Sebagai pusat perdagangan dan pameran terbesar di Malaysia, dedikasi dan transformasi MITEC langkah-langkah telah diuji untuk mengharungi ribut pandemik untuk berjaya melalui segala yang ada dalam kuasa mereka untuk menyokong pembukaan semula tempat yang selamat dan mampan.

Pengerusi Lembaga Pengarah PGSB Sdn Bhd, Tan Sri Abdul Rahman Mamat, berkata “Ketangkasan MITEC untuk mengatasi cabaran dan paling penting komitmen dan semangat pekerja adalah tunjang kepada pusat itu. Komitmen yang tidak berbelah bahagi pusat itu untuk mengiktiraf dan memupuk bakat dan kecekapan di kalangan kakitangannya telah mendorongnya untuk menjadi tempat teratas di Malaysia.”

Beliau menambah “Anugerah ini adalah bukti dedikasi, semangat dan komitmen mereka kepada pusat itu. Perkhidmatan luar biasa dan kemahiran masakan pasukan juga telah memperoleh beberapa anugerah lain, termasuk Mala Dorasamy, Ketua Pegawai Eksekutif sebagai Personaliti Hospitaliti & Pelancongan Terbaik Malaysia untuk Kepimpinan Impak Positif, dan Chef Chiew, sebagai 30 Chef Terbaik Tahun Ini untuk Master of Banquet Chef Terbaik di HAPA Awards Malaysia Siri 2023-2024”.

Mala Dorasamy, Ketua Pegawai Eksekutif venue terkemuka Malaysia, telah menjadikan keutamaannya untuk menyampaikan perkhidmatan bertaraf dunia kepada pelanggan, pelawat dan negara. Dia menyedari bahawa pekerjanya adalah kekuatan pusat itu dan menyatakan penghargaan yang mendalam atas dedikasi mereka yang tidak berbelah bahagi dalam memberikan perkhidmatan yang luar biasa sepanjang tahun. “Kejayaan kami dibina atas komitmen pekerja kami, dan saya berbangga untuk memimpin pasukan yang bersemangat dan bekerja keras,” kata Mala.

Pasukan kulinari di MITEC terkenal dengan bakat mengagumkan mereka dalam menyampaikan pengalaman masakan yang luar biasa pada setiap acara. Terkenal dengan makanan dan minuman dalaman mereka, MITEC menawarkan pengalaman gastronomi yang bukan sahaja lazat tetapi juga menggoda imaginasi.

Chef Chiew, yang baru-baru ini dianugerahkan Chef Terbaik, Master Jamuan Chef Terbaik, mengetuai pasukan yang luar biasa ini. Beliau menyatakan, “Keghairahan saya sentiasa untuk cemerlang dalam industri ini, dan menjadi keutamaan saya untuk memastikan pasukan kami berkongsi objektif yang sama untuk menyediakan pengalaman terbaik untuk pelanggan kami.”

MITEC mengucapkan tahniah kepada penerima anugerah lain termasuk ketua pegawai eksekutif Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTCKL) Dato Seri Dr Irmohizam dan pengurus besar Hotel Sama-Sama Kuala Lumpur Sundra Kulendra.

MITEC juga ingin merakamkan ucapan terima kasih yang tulus kepada program Anugerah HAPA kerana mengiktiraf usaha gigih dan komitmen yang tidak berbelah bahagi dalam industri perhotelan dan pelancongan. Pusat ini berbangga dan berbesar hati kerana telah diiktiraf, dan berjanji untuk meneruskan usaha mencapai kecemerlangan, penetapan dan standard dalam industri MICE. – SM

Artikel berkaitan > Irmohizam terima Anugerah Personaliti Hospitaliti & Pelancongan Terbaik Malaysia Tahun 2023 – 2024

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka klik dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button